Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το ημερολόγιο στην ιστοσελίδα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών του Δήμου Ξάνθης μετράει πλέον αντίστροφα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο κέντρο της πόλης.
Όλες οι προετοιμασίες των διοργανωτών βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη και ξέφρενη καρναβαλική γιορτή, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 30 σύλλογοι με ισάριθμα πληρώματα αποτελούμενα από περισσότερους από 10.000 καρναβαλιστές.
Κατά τις 15 ημέρες που πραγματοποιούνται οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, ολόκληρη η Ξάνθη ζει στους ρυθμούς του τοπικού καρναβαλιού. Καθημερινά, σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης, πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις, πάρτι και αποκριάτικες γιορτές για μικρούς και μεγάλους, ενώ και τα νυχτερινά καταστήματα έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμά τους, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Ο καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών συνέβαλαν, ώστε τα πανέμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης ν’ αποτελέσουν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών.
Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του καρναβαλιού κρίνονται ικανοποιητικές από τους ξενοδόχους, αν και όπως υπογραμμίζεται οι περισσότεροι που θα επισκεφτούν φέτος το φημισμένο καρναβάλι της Ξάνθης είναι κυρίως Έλληνες επισκέπτες, υπάρχει όμως και μικρότερο ενδιαφέρον από Βούλγαρους και Τούρκους τουρίστες.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, προκειμένου όλοι να συμμετάσχουν στην κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Β. Λωλίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα