Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αναστολή άδειας σε φαρμακαποθήκη στην Ξάνθη μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΕΟΦ

Κοινοποίηση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΕΟΦ σε νόμιμα σημεία διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων  (φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), καθώς και σε μη  αδειοδοτημένους  χώρους. 
Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε ότι «μετά από σειρά ελέγχων σε σημεία χονδρικής πώλησης φαρμάκων, ο ΕΟΦ προχωρεί στην αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση στην φαρμακαποθήκη MEDIKE MON. IKE, 3ο χλμ. Ξάνθης-Καβάλας, Ξάνθη, μετά από διαπίστωση της ύπαρξης κρίσιμων μη συμμορφώσεων ως προς την τήρηση των Κατευθυντήριων Οδηγιών, όπως προμήθεια/πώληση φαρμάκων από μη νομιμοποιημένες πηγές, έλλειψη στοιχείων τεκμηρίωσης για αγορές φαρμάκων».
Σημειώνεται ότι η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα 4 μηνών και «ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται πλέον να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα για το χρονικό αυτό διάστημα», αναφέρει ο ΕΟΦ.
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του ΕΟΦ (Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας» σε φαρμακαποθήκες, φαρμακεία και άλλους χώρους, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα