Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εργαστήριο αρχαίας ελληνικής λύρας στην Ξάνθη – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Κοινοποίηση


Δίνεται μια σπάνια ευκαιρία για μια επί της ουσίας γνωριμίας με το μέχρι τώρα δυσπρόσιτο όργανο της αρχαίας ελληνικής λύρας σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη.
Δεν είναι απαραίτητη οποιαδήποτε προγενέστερη μουσική γνώση. Το όργανο είναι απλό και η εξοικείωση μαζί του ιδιαίτερα εύκολη. Στο τέλος του εργαστηρίου ο μαθητής θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα εκτέλεσης αρχαίων αλλά και σύγχρονων μελωδιών.
Ενδεικτικά παραθέτουμε video εκτέλεσης του Επιτάφιου του Σείκιλου, αλλά και του μουσικού θέματος της σειράς Games of Thrones.
Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 24 ώρες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 3 μηνών ως εξής:
Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, 4 ώρες το Σαββάτο και 4 την Κυριακή με ενδιάμεσα διαλλείματα.
Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα θα επιλέγεται από πριν με συνεννόηση από κοινού.
Την ευθύνη της διδασκαλίας φέρει η ομάδα www.Seikilo.com με εμπειρία εργαστηρίων σε Θεσσαλονίκη (έδρα) και Αθήνα ενώ τα όργανα θα παρέχει η Οργανοποιία Αναστάσιος η οποία μετά από σύγχρονη επιστημονική μελέτη, αλλά και πολύχρονη εμπειρία έχει ανακατασκευάσει με τον πιστότερο τρόπο αρχαία όργανα αποκτώντας παγκόσμια αναγνώριση για το άρτιο έργο της.
Θα υπάρχει πλήρης έντυπη και ηλεκτρονική κάλυψη και υποστήριξη με σημειώσεις και σχετικά video.
Οι λύρες θα διατίθενται ανά μαθητή από την Οργανοποιία Αναστάσιος κατά την ώρα του μαθήματος.
Θα υπάρχει και η δυνατότητα παραμονής των οργάνων σε συγκεκριμένο χώρο όπου οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης και εξάσκησης με το όργανο ενδιαμέσως των μαθημάτων.
Το εργαστήριο θα κλείσει με συναυλία δασκάλων και μαθητών. Στη συνέχεια και αναλόγως με το ενδιαφέρον μπορεί είτε να δημιουργηθεί τμήμα προχωρημένων είτε νέο τμήμα αρχαρίων.
Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε ότι ανά πάσα στιγμή όποιος μαθητής ενδιαφέρεται σχετικά, είναι εφικτό να αποκτήσει τη δική του λύρα σε προνομιακή τιμή έκπτωσης από την Οργανοποιία Αναστάσιος.
Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια σχετική διευκρίνιση κι ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.
Video για το εργαστήριο: https://www.youtube.com/watch?v=6-93L-CPVhY
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα