Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Κουβέλης: Είπα όχι στον Σαμαρά για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

Για την τακτική της Δημοκρατικής Αριστεράς όσον αφορά την αρνητική στάση της στον Σαμαρά, αλλά για το ενδεχόμενο της ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Φώτης Κουβέλης.
Όπως γράφει το iefimerida.gr, ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε αρχικά: «Στη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Action24, ρωτήθηκα αναφορικά με την πολιτική μου στάση και απάντησα εμφατικά, ομολογουμένως, ότι ψήφισα και ξαναψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και ότι στο δημοψήφισμα ψήφισα Οχι. Αυτό πράγματι δημιούργησε μια παραδρομή έως και παρεξήγηση, και από εκεί και πέρα αναδείχθηκε το θέμα και με μία πρόθεση από την πλευρά πολλών για τη δημουργία εντυπώσεων. Οπότε αναγκάστηκα να βγάλω ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη».
Στο ερώτημα εάν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Στις εκλογές του Ιανουαρίου του ΄15 ήμουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ, πρόεδρος, με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είχα στην κυριολεξία αλωνίσει τη χώρα. Θα ήταν και για την πολιτική μου στάση αδιανότητο το να έχω ψηφίσει ένα κόμμα διαφορετικό από εκείνο που διήθυνα. Ηταν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, ξέραμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χαμηλό, ότι δεν θα μπούμε στη Βουλή. Εγιναν προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων από κάποιους, αλλά νομίζω ότι κατέπεσαν. Μίλησα για το αυτονόητο».
Για τη στάση του που οδήγησε στις εκλογές τόνισε:
«Ηταν προφανές ότι όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών».
Ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά:
«Τη θεωρώ ευεξήγητη αυτή τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει φοβερά προβλήματα. Και οι δημοσκοπικές καταγραφές που γίνονταν στο παρελθόν, όταν άλλοι κυβερνούσαν, πάλι έδειχναν ότι τα κόμματα που κυβερνούσαν έχουν χαμηλά ποσοστά. Εκτιμώ όμως ότι εάν επιτύχει, αυτά τα οποία μακροοικονομικά σημειώνονται να αφήσουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα του έλληνα, τότε είναι δυνατόν να ανακάμψει».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα