Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Φοιτητές Ξάνθης: Όχι στο καρναβάλι Ωραιοκάστρου, όχι στον ρατσισμό

Κοινοποίηση

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην δώσει το παρών στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου εξηγεί με ανακοίνωσή του ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα».

Αναλυτικά σε αυτή αναφέρει:
Κατόπιν καλέσματος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για συμμετοχή μας στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, νιώθουμε την ανάγκη να αρνηθούμε δημόσια αυτή την πρόσκληση.

Όπως γνωρίζουμε, ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, τον Σεπτέμβριο του 2016, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο εκτός των άλλων τη «συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς των πολιτιστικών κυρίως δράσεων».

Υπενθυμίζουμε, όμως, πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, την ίδια περίοδο, σε ρατσιστικό παραλήρημα προέτρεψε τους κατοίκους σε μη σύννομες πράξεις εναντίων των προσφύγων, ενώ δημιουργούσε συστηματικά ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να αντιδράσουν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, πράξεις που οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στείλουμε, από την πολυπολιτισμική και ειρηνική Ξάνθη, ένα μήνυμα εναντίωσης σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας και να καλέσουμε δημόσια και τους υπόλοιπους συλλόγους των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών να πράξουν αναλόγως και να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα