Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κλειστά τα σχολεία στην Ξάνθη την Παρασκευή για το καρναβάλι

Κοινοποίηση

Στις αναμενόμενες αποφάσεις περί μη λειτουργίας των σχολείων την Παρασκευή, λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη, προχωρούν οι δήμοι της περιοχής. 
Ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Τοπείρου αποφάνθηκαν ήδη περί της μη λειτουργίας όλων των σχολείων ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη και έχει μεταφερθεί για την ερχόμενη Παρασκευή. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης τη Δευτέρα με απόφασή του έκανε σαφές πως ο κάθε δήμος θα αποφασίσει για τη λειτουργία ή μη των σχολείων. 
Η ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης
Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Ξανθιώτικο Καρναβάλι) είναι ένας θεσμός, με ιστορική διαδρομή 52 χρόνων, βαθιά θεμελιωμένος στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και σ’ αυτές συμμετέχουν μαζικά όλοι οι πολίτες.

Η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη τόσο για τις γιορτές όσο και για τους ίδιους τους μαθητές ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά – πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα