Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Κοινοποίηση

Η δήλωση του   Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο  περί της μη καταλληλότητας,  της πόλης μας της Ξάνθης, για την ασφαλή διεξαγωγή  του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη!
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι  διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που  εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης θεωρείται ύποπτο για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.
Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της Πλειονότητας και τη Μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας  την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας.
Η πολυπολιτισμική μας πόλη, η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Καλούμε τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να συμπεριληφθεί η πόλη μας στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας  ως πιθανή έδρα τέλεσης του τελικού κυπέλου μπάσκετ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα