Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Κοινοποίηση

Οι  δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη εξοργίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είναι δηλώσεις που προσβάλουν ολόκληρη την κοινωνία και μας πηγαίνουν πίσω σε άλλες εποχές που η πόλη της Ξάνθης της έχει αφήσει ανεπιστρεπτί πίσω της.
Την στιγμή που η παρουσία στο All Star Game του NBA του Γιάννη Αντετοκούμπο, που αποτελεί ένα σύμβολο στη μάχη απέναντι στον ρατσισμό, κάνει περήφανο κάθε Ελληνίδα και Έλληνα οι δηλώσεις ρατσιστικού χαρακτήρα του Γ. Βασιλακόπουλου είναι τουλάχιστον κατάπτυστες.
Στο σήμερα δηλώσεις σαν τις παραπάνω μας εξοργίζουν. Εντάσσονται σε μία ρητορεία που προσπαθεί να ριζώσει στην Ελληνική κοινωνία. Που θέλει κλειστά σύνορα και τα προσφυγόπουλα μακριά από τα σχολεία.
Ο ελληνικός λαός και ο λαός της Ξάνθης, άσχετα με το θρήσκευμα, το φύλο ή την καταγωγή του έχει απαντήσει στις παραπάνω φωνές και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι αυτές να εξαφανιστούν. Κάτι τέτοιο φάνηκε με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στο προσφυγικό αλλά και όταν σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνου και της Ξάνθης, βρέθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον ναζισμό.
Ο αθλητισμός και τα γήπεδα για εμάς πρέπει να αποτελούν πυρήνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, όπως έχουν υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Ζητάμε από την πολιτεία να παρέμβει άμεσα έτσι ώστε να κόντρα σε όλους όσους προσπαθούν να μπολιάσουν την κοινωνία με ρατσιστικό μίσος ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα