Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπάζει νερά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης – Στάζουν τα ταβάνια, θυμίζουν λιμνούλες οι αίθουσες

Κοινοποίηση

Την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης περιγράφουν με ανακοινώσεις τους γονείς και μαθητές. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων μετά τις πρόσφατες βροχές που έπληξαν την περιοχή, οι αίθουσες μετατράπηκαν σε λιμνούλες με τα ταβάνια να στάζουν και τους μαθητές να δυσφορούν. 
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής: 
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ …Κάπου εκεί στη Διομήδεια…πέρα βρέχει 
Σήμερα Τετάρτη  8-2-2017 και ώρα 11:00 στη Διομήδεια και στο κτίριο που στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε Ξάνθης κ. Κ. Ζαγναφέρη.
Ο κ. Ζαγναφέρης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και το επισκέφτηκε προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του κτιρίου και τις συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν σ’ αυτό μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. 

Είναι η πολλοστή φορά που το Σχολείο μετά από βροχόπτωση μπάζει νερά σε πολλά σημεία του. 
Ακριβώς για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης είναι θετικός στο αίτημά μας για άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο έγγραφο ενημερώθηκε τόσο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων, οι οποίοι και δεν έδωσαν σημεία ζωής.
Πριν από λίγες ημέρες το Σχολείο είχε πλημμυρίσει ξανά και οι μαθητές του τμήματος Β2 του Γυμνασίου με έγγραφό τους προς τον διευθυντή – το οποίο επισυνάπτουμε –, εκτός από την αγανάκτησή τους για την κατάσταση αυτή εξέφρασαν και τη διάθεση αρκετών παιδιών του τμήματος τους να εγκαταλείψουν το σχολείο αυτό, στο οποίο σημειωτέον επέλεξαν να φοιτήσουν και, μάλιστα, διαγωνίστηκαν με άλλους συνομηλίκους  τους για να τα καταφέρουν. Στα προβλήματά τους προστέθηκε και η ξαφνική και αναίτια αλλαγή της καθηγήτριας  Ιστορίας για δεύτερη φορά. Για τους λόγους αυτούς προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους τη Δευτέρα 6-2-2017.

Την Τρίτη 7–2–2017 και την Τετάρτη 8-2-2017  ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουτάκης,  προκειμένου να περισώσει την κατάσταση, από το πρωί με κουβάδες και σφουγγαρίστρες μάζευε τα βρόχινα νερά και όχι μόνο. 
Αυτά γίνονται στον τόπο που θέλει να καυχιέται ότι γέννησε τον Μάνο Χατζιδάκι….. 
Από το  Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Διομήδεια, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017
Κύριε Διευθυντή,
Απευθυνόμαστε σε εσάς  για να εκφράσουμε , ως  μαθητές του Β2, τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τάξη.

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη (16 και 17 Ιανουαρίου), που έβρεχε καταρρακτωδώς, η αίθουσά μας άρχισε να στάζει. Έσταζε κυριολεκτικά πάνω στα κεφάλια συμμαθητών μας, τόσο που αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε θέση στα θρανία. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βρεθούμε την Τετάρτη το πρωί μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Στο κέντρο της αίθουσας είχε δημιουργηθεί μια «λιμνούλα» με το νερό, που, ακόμα κι εκείνη τη στιγμή έσταζε. Έτσι, αναγκαστήκαμε να κάνουμε το μάθημά μας στην ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ του σχολείου, με τις αλατιέρες και τα λαδόξιδα! Χρειάστηκαν  τρεις ώρες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αίθουσά μας και στην ομαλότητα. Πιστεύουμε  πως δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να εξηγήσουμε την αγανάκτησή μας. 

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι είστε ενήμερος και για τα άλλα προβλήματα  της αίθουσάς μας. Δύο από τα έξι φώτα της αίθουσας  ΔΕΝ  λειτουργούν και άλλα δυο αναβοσβήνουν με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται κουραστικό και στα ‘σκοτεινά’. Ακόμα, ο διαχωριστικός τοίχος από γυψοσανίδα, δυσκολεύει την πραγματοποίηση του μαθήματος, καθώς δεν υπάρχει ηχομόνωση, στοιχείο που σε ένα μουσικό σχολείο είναι απαραίτητο. 

Τα προβλήματα αυτά, δεν σας τα λέμε για να μας λυπηθείτε, ούτε απλά για να σας ενημερώσουμε. Τα λέμε για να δηλώσουμε ως ΣΥΝΟΛΟ ότι  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να κάνουμε μάθημα κάτω από τέτοιες συνθήκες! Ήδη, αρκετοί μαθητές σκέφτονται την αποχώρησή τους από το σχολείο στο τέλος της χρονιάς, πράγμα που είμαστε σίγουροι ότι σας ενδιαφέρει.

Ελπίζουμε πως θα δράσετε σύντομα και θα ενημερώσετε και τους αρμόδιους για την ανεπίτρεπτη κατάσταση, όχι μόνο της τάξης μας, αλλά ολόκληρου του σχολείου. Είμαστε σίγουροι πως η αίθουσά μας δεν είναι η μόνη που έχει προβλήματα. Ναι, ζητάμε να δράσετε σύντομα γιατί είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι και να είστε σίγουρος πως θα δείχνουμε την δυσαρέσκειά μας, όποτε μπορούμε.
Με  εκτίμηση,
Οι  μαθητές  του  Β2
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα