Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για δηλώσεις του Λύρατζη στο Facebook – Τον αποκαλεί “ρατσιστή”

Κοινοποίηση

Επίθεση κατά του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, Πασχάλη Λύρατζη, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Αφορμή δήλωση του κου Λύρατζη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με θέμα τα τελευταία επεισόδια στο Ωραιόκαστρο. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κο Λύρατζα “ρατσιστή” και “φασίστα” ενώ ζητά από τον δήμο την άμεση απομάκρυνσή του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς του δήμου ή του κου Λύρατζη για την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:  
«Δηλώσεις Αντιδήμαρχου…πολιτισμού»

Σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό – φασιστικό παραλήρημα επιδόθηκε εχθές ο αντιδήμαρχος “πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης από τον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Άμεσα και χωρίς περιστροφές δήλωσε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, ότι είναι ρατσιστής και φασίστας και μάλιστα είχε το θράσος για τις προσωπικές του πεποιθήσεις να κατηγορήσει την κυβέρνηση και όχι την έλλειψη παιδείας που τον διακρίνει.

Θα μας ήταν τελείως αδιάφορες οι δηλώσεις του κ. Λύρατζη αν ο δήμαρχος δεν του είχε εμπιστευτεί την διαχείριση του κέντρου πολιτισμού και κατ’ επέκταση την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και της έμμεσης διαπαιδαγώγησης των νέων της πόλης που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τις δομές του κέντρου πολιτισμού.
Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Ξανθής να τεθεί προ των ευθυνών του και να απομακρύνει άμεσα κάθε ακροδεξιό θιασώτη της φασιστικής ιδεολογίας από θέσεις ευθύνης. Η πολυπολιτισμικότητα και η ιστορία αυτής της πόλης το επιβάλει. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα