Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Μονομελές Ξάνθης τα ασφαλιστικά για την υπόθεση του «Γκιουλενικού» εκπαιδευτικού

Κοινοποίηση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κρίσιμη υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Την Τετάρτη συνδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο εκπαιδευτικός εναντίον του σχολείου, αλλά και το αντίστοιχο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της ιδιοκτησίας του εκπαιδευτηρίου κατά του συναδέλφου. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου  θα κρίνουν  σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Την Τετάρτη, 15/2 στις 13:00, αμέσως μετά την εκδίκαση του αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ για το ζήτημα. Η συνέντευξη θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.  Στους εκπροσώπους τύπου θα μοιραστεί σχετικό υλικό της Ομοσπονδίας.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Τον Οκτώβριο του 2016 ενημερωθήκαμε από τον εκπαιδευτικό κ. Χότσικα για την καταγγελία της σύμβασής του από το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Με βάση τις διατάξεις του Ν. 4415/2016 το σχολείο υποχρεώθηκε να αποστείλει έγγραφη αιτιολόγηση της καταγγελίας σύμβασης, ώστε αυτή να εξεταστεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Στην αιτιολόγηση διαπιστώθηκε ότι η καταγγελία σύμβασης δεν σχετιζόταν με τις ικανότητες, την απόδοση, τη σχέση του εκπαιδευτικού με τους μαθητές, αλλά με τα πολιτικά-θρησκευτικά του φρονήματα. Όπως ήταν φυσικό, η καταγγελία σύμβασης για λόγους «φρονηματισμού» ακυρώθηκε αποτελώντας την πρώτη εξαιρετικά σημαντική εφαρμογή των ρυθμίσεων του Νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Όμως οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού εκπαιδευτήριου αψηφώντας την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου αλλά και το νόμο δεν επέτρεψε στον εκπαιδευτικό να αναλάβει τα καθήκοντά του. Μάλιστα, προσέφυγε σε δικαστήριο για να εκδοθεί εντολή μη εισόδου του εκπαιδευτικού στο κτήριο του σχολείου! Η προσφυγή απορρίφθηκε, ενώ το τελικό χτύπημα στην αδιαλλαξία της διοίκησης του σχολείου δόθηκε χθες, όταν ο εκπαιδευτικός κέρδισε την έκδοση προσωρινής διαταγής που του επέτρεψαν να επανέλθει στην τάξη. Και οι δύο δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογήν του Ν. 4415/2016.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα