Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γνώρισε την έκτη ήττα η Ξάνθη στο Πρωτάθλημα – Έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ατρόμητο

Κοινοποίηση

Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League η Xanthi FC το απόγευμα του Σαββάτου γνώρισε την 6η φετινή της ήττα. Η 4η εκτός έδρας ήττα της ξανθιώτικης ομάδας ήρθε από τον Ατρόμητο στο τελικό 2-1 του Δημοτικού γηπέδου του Περιστερίου. 
Τα γκολ που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα επιτεύχθηκαν στα τέλη των δύο ημιχρόνων και τα σημείωσαν οι Πλατέλλας (42’) και Τόνσο (85’). Στο 94’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Καρασαλίδης. Η ξανθιώτικη ομάδα που είχε ισοφαρίσει με το πέναλτι του Γιουνές στο 56’ παρέμεινε στους 33 βαθμούς στον σχετικό πίνακα και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό της.
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 3’ ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα και ο Λουσδέρο επιχείρησε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 27’ την ψελοκρεμαστή σέντρα σουτ του Πλατέλλα από δεξιά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στο 33’ το νέο σουτ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα ο Γιουνές έκλεψε την μπάλα από τον Φυτανίδη και από δεξιά έκανε την δυνατή σέντρα με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία. Στο 39’ ο Συλλά με τον Βασιλακάκη έκλεψαν την μπάλα με τον δεύτερο να πιέζει και τον Γκορμπούνοφ που έχασε το κοντρόλ αλλά στη συνέχεια μπλόκαρε. 
Στο 42’ ο Ντάουντα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πλατέλλας με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Στο 44’ ο Βασιλακάκης δεν έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη νέα ευκαιρία να χάνεται. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Συλλά επιχείρησε το μακρινό σουτ που δεν είχε στόχο. Στο 54’ ο Γιουνές ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκορμπούνοφ και καταλογίστηκε πέναλτι με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας να φτάνει τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και την 1η θέση. Στο 72’ από πλάγια ο Λημνιός αστόχησε στο πλάγιο σουτ του. Στο 79’ το σουτ του Πλατέλλα μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 85’ ο Τόνσο μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1. Στ0 93’ την κεφαλιά του Λάζιτς μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών) με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Ιορδάνη Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας).
Κίτρινες κάρτες: 40’ Ντε Λούκας, 52’ Γκορμπούνοφ, 72’ Ορφανίδης Λ., 81’ Καρασαλίδης, 83’ Λε Ταλέκ.
Κόκκινη κάρτα: 93’ Καρασαλίδης
Ατρόμητος(Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64’ Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ουμπίδες, Λημνιός, Πλατέλλας (79’ Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87’ Κυβρακίδης).
Xanthi FC(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβτς, Ορφανίδης Λ., Συλλά, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Καμαρά (59’ Τριάδης), Ντε Λούκας (75’ Πιτσέλι), Λάζιτς, Βασιλακάκης (84’ Λισγάρας), Γιουνές.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα