Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Καθησυχαστικές οι μετρήσεις για την ακτινοβολία από σταθμούς κεραιών στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Τι έδειξαν οι έλεγχοι για την ακτινοβολία από σταθμούς κεραιών
Καθησυχαστικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τα όρια ασφαλούς έκθεσης των κατοίκων της Ξάνθης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2016, της ΕΕΑΕ, δεν έχουν διαπιστωθεί εντός του αστικού ιστού υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Στην Ξάνθη διενεργήθηκε έλεγχος σε συνολικά 17 σταθμούς κεραιών, κατά μήκος της Περιφερειακής Ενότητας και δεν εντοπίστηκαν υπερβάσεις των σχετικών ορίων. 
Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, διενεργήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.331 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα. Σχεδόν το 97% αυτών ήταν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων. Περίπου το 80% των ελέγχων αφορούσαν σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, καθώς και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.
Το ΕΠΗΠ περιλαμβάνει ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο 500 σταθμών μέτρησης, τα αποτελέσματα των οποίων προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο (on-line) στη διαδικτυακή πύλη paratiritirioemf.eeae.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα