Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης για τον Νόμο “Μπαλτά – Κουράκη”

Κοινοποίηση

Η κήρυξη ως αντισυνταγματικού του Νόμου “Μπαλτά – Κουράκη”, σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετεί χωρίς σεβασμό σε θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία, είχε εξ’ αρχής επισημάνει ότι οι μεθοδεύσεις που προωθούν την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια στο Δημόσιο, δεν μακροημερεύουν.
Οι ανικανότητα, όμως, των κυβερνόντων προκάλεσε τεράστια προβλήματα, δεδομένου ότι έχουν ήδη γίνει επιλογές στελεχών βάσει του νόμου αυτού, και τα στελέχη αυτά έχουν ήδη εκδώσει πράξεις οι οποίες τώρα είναι προσβλητέες. Πέραν αυτού, τίθενται ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης αλλά και τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Πλέον, στο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο επιλογής των μη αιρετών μελών των πενταμελών υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων για το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ν. Ξάνθης (ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ), προστίθεται και η απορία σχετικά με τη νομιμότητα των πράξεων του, οι οποίες αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος            Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                   Πατεράκης Μιχαήλ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα