Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού & στα Δικαστήρια

Κοινοποίηση

Τα τελευταία χρόνια στο βουνό του Κακκάβου, στην Χαλκιδική, συντελείται μια τεράστια καταστροφή. Το δάσος αποψιλώνεται, το βουνό σκάβεται, το νερό μολύνεται, ο αέρας γεμίζει τοξική σκόνη.  Αρχιτέκτονας αυτής της καταστροφής, η ELDORADO GOLD. Μια εταιρεία που καταστρέφει, παρανομεί και δε σέβεται τις χιλιάδες ζωές των κατοίκων. Αυτή η καταστροφή δεν αφορά μόνο την Χαλκιδική. Μας αφορά όλους. Πόσο μάλλον όταν η Eldorado επιμένει για εξορύξεις και στην Θράκη. Μία ολόκληρη περιοχή λοιπόν κινδυνεύει. Ο αέρας, τα νερά, η υγεία, η ποιότητα των ζωών μας.
Μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Η εταιρεία απέτυχε να αποδείξει ότι η μέθοδος εξόρυξης που θα χρησιμοποιήσει στις Σκουριές μπορεί να εφαρμοστεί με τη σύμβαση της να βρίσκεται πλέον «στον αέρα». Τίποτα όμως δεν τελείωσε. Μεγάλο μέρος του έργου προχωράει, ενώ, ταυτόχρονα, δικάζονται στις 13 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη κάτοικοι της περιοχής που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία, την δική τους και των παιδιών τους. Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται ένα έργο, που έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι θα προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή, επειδή μια εταιρεία θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος των ζωών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Είναι αδιανόητο ότι οι κάτοικοι της περιοχής σέρνονται στα δικαστήρια ενώ έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Είναι αδιανόητο ότι ενώ η σύμβαση βρίσκεται σχεδόν «στον αέρα» η κυβέρνηση καθυστερεί δίνοντας ανάσες ζωής σε ένα τόσο επικίνδυνο έργο.
Οι εικοσιένα κατηγορούμενοι που διώκονται, και που στο πρόσωπό τους διώκεται όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής, δικαιούνται και πρέπει να αθωωθούν. Οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν και το εργοτάξιο να κλείσει οριστικά. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν κρίνεται το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής απέναντι στα κέρδη μιας εταιρείας.
Όπως τόσα χρόνια, έτσι και σήμερα θα είμαστε στο πλάι των κατοίκων της Χαλκιδικής. Τόσο στην πορεία στου Σαββάτου 11.03 (Πλατεία ΧΑΝΘ στις 11:00) όσο και στα Δικαστήρια στις 13.03 (στις 09:00). Για το δίκιο ενός τόπου!
Λεωφορείο από Ξάνθη για την πορεία του Σαββάτου.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6977193228 / 6948224323
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα