Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Βοήθεια στις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης από την Εκκλησία

Κοινοποίηση

Το πρώτο δίμηνο του 2017 δόθηκε ήδη η πρώτη δόση, τώρα θα ακολουθήσει η δεύτερη μετά από απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄

Πάσχα με την ενίσχυση της Εκκλησίας θα κάνουν περισσότερες από 800 οικογένειες στη Θράκη (εκ των οποίων οι 200 στη Ροδόπη) μετά τη σχετική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και των Μητροπόλεων Θράκης για την χορήγηση στους δικαιούχους του «επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη». Πρόκειται για 200 ευρώ που δίνονται ανά δίμηνο. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 160.000 ευρώ για όλη τη Θράκη.
«Το πρώτο δίμηνο του 2017 δόθηκε ήδη η πρώτη δόση, τώρα θα ακολουθήσει η δεύτερη μετά από απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» .
«Πρόκειται για μία προσφορά της Εκκλησίας προς την πολύτεκνη οικογένεια που έρχεται να προστεθεί σε άλλες παράλληλες δράσεις» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στα τρόφιμα που διανέμονται στις άπορες οικογένειες, αλλά και στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πολύτιμη δε θεωρείται η διανομή συσσιτίων σε απόρους και ανήμπορους να αυτοεξυπηρετηθούν κατοίκους. Σήμερα λειτουργούν δύο, ένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στο οποίο προσφέρονται καθημερινά 60 μερίδες φαγητού και το άλλο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου προσφέρονται ημερησίως 50 μερίδες φαγητού.
ert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα