Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος ανακοινώσεων από ΝΟΔΕ και ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για το Βατοπέδι

Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις για την υπόθεση του Βατοπεδίου και τη δικαστική απόφαση εξέδωσαν ΝΟΔΕ και ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ανταλλάσσοντας κατηγορίες. 
Αρχικά η ΝΟΔΕ Ξάνθης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την υπόθεση: 
“Μετά από τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και μια μακροσκελή ακροαματική διαδικασία, η ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε πανηγυρικά το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. 
Ο σκληρός και άδικος πόλεμος που υπέστη τότε η παράταξη μας, βασισμένος στο ψέμα και στην λάσπη, γεννά το ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η καθημερινότητα μας, αν η Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και της ευθύνης είχε από τότε νικήσει την δημαγωγία και το λαϊκισμό. Σύντομα, οι δυνάμεις του χθες, που μόνο έβλαψαν την πατρίδα, θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση”. 
Ακολούθησε η απάντηση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ:
“Με έντονο ενδιαφέρον και σκεπτικισμό διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ και του κ. Αλέξανδρου Κοντού, σχετικά με την αθώωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Έχουμε επίσης και έντονη απορία για τις ανακοινώσεις που δεν διαβάσαμε από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων στην πόλη μας. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Επειδή οι πολίτες του νομού μας γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ βρέθηκε η ρίζα του θέματος και επειδή η λήθη έχει αποδειχθεί ότι είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα παρακάτω.
Αρχικά, το ορθό είναι να γίνει διαχωρισμός μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Οι εντολοδόχοι αθωώθηκαν, λόγω έλλειψης δόλου, όχι οι εντολείς. Τα στυλό αθωώθηκαν, όχι οι εμπνευστές του κειμένου. Οι εμπνευστές, με δήλωση του τότε πρωθυπουργού είχαν πάρει όλη την πολιτική ευθύνη για το τι είχε διαδραματιστεί. Να θυμίσουμε τότε ότι στον ανασχηματισμό που ακολούθησε το 2008, όλοι οι εμπλεκόμενοι, καρατομήθηκαν. Επίσης από τους εκφραστές του «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» δεν θα περιμέναμε φυσικά αυτοσυγκράτηση, σοβαρότητα και παρρησία. Επίσης είναι γνωστό ότι όταν μας πνιγεί το δίκαιο και είμαστε απέναντι σε μια τεραστίων διαστάσεων αδικία και σπίλωση, σύμφωνα με τα πρόσφατα λεγόμενα και γραπτά, δεν είμαστε άλαλοι και άφαντοι επί μια οκταετία, λειτουργώντας μόνο παρασκηνιακά.
Η ουσία είναι ότι με αυτή την απόφαση κέρδισε η ρασοφόρος επιχειρηματικότητα. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας σφαδάζει. Επίσης αποδείχθηκε περίτρανα πως αυτά τα χρονιά της κρίσης, ούτε μας δίδαξαν, ούτε τα παθήματα, γίνανε μαθήματα και το κυριότερο η ΝΔ συνεχίζει να εκπροσωπεί τις τρεις αγκυλώσεις αυτής της χωράς, τον λαϊκισμό, τον συντηρητισμό και τον ελιτισμό. Ότι και να ειπωθεί και να γραφεί από την πλευρά σας, η δεσπόζουσα αντίληψη από τους Ξανθιώτες/ισες είναι η εξής: «Δεν κατεβήκαμε από το Μακακλάρ, αγαπητοί της ΝΔ»”. 
Στη συνέχεια η ΝΟΔΕ απάντησε με την εξής ανακοίνωση: 
“Οι εμπνευστές της υπόθεσης Βατοπαιδίου δεν διστάζουν ακόμη και σήμερα, κατά τη συνήθη πρακτική τους, όπως έπρατταν και τότε να σπιλώνουν συνειδήσεις αποκρύπτοντας εν γνώσει τους την αλήθεια.
Είναι προφανές ότι αυτοί που μας διαβεβαίωναν το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» με μόνο σκοπό τη νομή της εξουσίας, δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, για να την αναλάβουν, ακόμη και την ηθική εξόντωση αθώων.

Έτσι, μιλούν για μη κρίση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά, επιμελώς, παραλείπουν να αναφέρουν ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε υπ’ ευθύνη τους.
Παραλείπουν, οτι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Κοντός, προσπάθησε επανειλημμένως να προκαλέσει πολιτική και νομική κρίση της εμπλοκής του, καταθέτοντας τρεις φορές αίτημα στην Βουλή με σκοπό να συσταθεί η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 86 του Συντάγματος επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, τις οποίες η τότε Κυβέρνηση σκοπίμως αγνόησε, αφού έχοντας καταλάβει την εξουσία, αδιαφορούσε για την πραγματική αλήθεια”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα