Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Σαφάρι” από την οικονομική αστυνομία – Πάρκινγκ με εικονικές αποδείξεις στη Θράκη

Κοινοποίηση


Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα τους ελέγχους διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Θράκης, όπου διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση- σε (3) περιπτώσεις, παραβάσεις των ανωτέρω νομοθεσιών, καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.
Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πριν λίγες ημέρες (16-03-2017) διενήργησε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθηνάς, όπου συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και υπήκοος Μπαγκλαντές, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.
Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 705 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, 71 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3,5 κιλά καπνού, ένα αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για παράνομη διακίνηση ελαιόλαδου, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησαν την 24-02 και 08-03-2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία.
Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:
· σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων, η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια 550 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και
· σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδηρών (scrap), η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια και διάθεση 1.100 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και μη έκδοση παραστατικών κατά την διάθεση 220 λίτρων χύμα ελαιόλαδου. Μάλιστα, κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου προέκυψε νόθευσή του. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δηλωθεί ως δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στην τρίτη περίπτωση, στο πλαίσιο διερεύνησης εισαγγελικής παραγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε την 15-03-2017 έρευνα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε περιοχή της Θράκης, όπου και προέκυψε η εικονική έκδοση (6) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.
Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν συνολικά 586 εικονικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 10.497,25 ευρώ, ενώ συνελήφθη η υπεύθυνη της επιχείρησης.
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
imerisia.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα