Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου από το Γιωργή Σφυρή στα «Ανατολικά του Νέστου»

Κοινοποίηση

Ο σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου Γιωργής Σφυρής οργανώνει μία σειρά σεμιναρίων σωματικού θεάτρου στην Ξάνθη. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με θέμα την «Αφύπνιση Σώματος». Από την ομάδα σωματικού θεάτρου «θέατρο εΦ» της Θεσσαλονίκης στο θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» της Ξάνθης στις 1, 2 και 3 Απριλίου.
Θεματική σεμιναρίου
Ο σύγχρονος αστικός άνθρωπος έχει παραμελήσει το σώμα του. Το έχει περιορίσει σε ένα φορέα του κρανίου και του θεοποιημένου νου του.
Μέσα από εντατικές απολαυστικότατες ασκήσεις θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τη χαμένη επαφή με το σώμα μας. Να ανακαλύψουμε τις συναρπαστικές δυνατότητές του και τις μυστήριες λειτουργίες του. Να εξερευνήσουμε αυτό το θησαυρό που φέρουμε κάθε στιγμή μαζί μας, αλλά αγνοούμε ή παραμελούμε.
Θα μπορέσουμε να αφήσουμε κάθε δισταγμό, κάθε φόβο έκθεσης και να αφεθούμε στη σκηνική ζωή, στις στιγμές της παράστασης και της πρόβας, να αφήσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας να ζήσουν ελεύθερα και πλήρως. Έτσι ένας Άνθρωπος γεννιέται, ο ηθοποιός έπεται.
Περιγραφή ασκήσεων
Στις ασκήσεις αυτού του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου θα ξυπνήσουμε επιτέλους όλο μας το σώμα. Σκοπός μας να παίξουμε με την Ιδιοδεκτική Αίσθηση, την απόλυτη επίγνωση κάθε σημείου του σώματός μας. Επικοινωνούμε με τους άλλους ηθοποιούς σε ένα άλλο πιο βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο. Ξεχνάμε τις καθημερινές μας σκέψεις και αφοσιωνόμαστε στις αισθήσεις μας. Δεχόμαστε ερεθίσματα και απαντάμε με τις ελεύθερες παρορμήσεις μας, την πρώτη αντίδρασή μας, χωρίς να την κρίνουμε και έχοντας αφαιρέσει την έννοια του λάθους. Έτσι αφήνουμε το σώμα να γεννήσει τις δικές του ιστορίες και θα δούμε τελικά ότι η ερμηνεία είναι μια καταρχάς απολαυστική διαδικασία.
Βιογραφικό
Ο Γιωργής Σφυρής διδάσκει θέατρο στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία και Υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, ενώ έχει ειδικευτεί στο σωματικό θέατρο μέσα από μία σειρά εντατικών σεμιναρίων. Είναι ιδρυτικό μέλος των ομάδων σωματικού θεάτρου «C. for Circus» και «θέατρο εΦ», που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 8 και 4 χρόνια αντίστοιχα. Παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και έχουν συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
Πληροφορίες Σεμιναρίου
Ημερομηνίες: 1, 2 και 3 Απριλίου 18:00-22:00
Χώρος: Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» στην Ξάνθη
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ προπληρωμή (μέχρι 30/3/2017) ή 50 ευρώ έπειτα
Δήλωση συμμετοχής: 6942970083(vodafone), 6947495552(cosmote), 17:00-22:00
Εναλλακτικά στείλτε μας ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Μέσω e-mail: theatroef@gmail.com
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα