Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Αθώοι οι δύο Ξανθιώτες που κατηγορήθηκαν για το βιασμό 21χρονης φοιτήτριας

Κοινοποίηση


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας οι δύο Ξανθιώτες που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία του βιασμού μιας 21χρονης φοιτήτριας. 
Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με το Δικαστήριο να αποφασίζει ομόφωνα την αθώωση των δύο κατηγορουμένων,  35 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015 είχαν κατηγορηθεί για το βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας. 
Μετά την ακροαματική διαδικασία ωστόσο το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε βιασμός και ως εκ τούτου προχώρησε στην αθώωση των κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο μετά και τη δημοσιοποίησή της καθώς και πολλές συζητήσεις στην Ξάνθη μιας και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ιδιαίτερα γνωστά πρόσωπα στην πόλη. 
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 
Με τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ της Δευτέρας η πολύωρη συνεδρίαση του Μικρού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Καβάλας.
Ο πρόεδρος της έδρας διέκοψε τη συνεδρίαση για το πρωί της Τετάρτης για να ακουστεί η πρόταση του Εισαγγελέα για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων, η οποία ήταν αθωωτική. Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων καθώς και η έκδοση της σχετικής απόφασης. 
Οι κατηγορίες
Οι δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 35 και 29 ετών αντίστοιχα κατηγορήθηκαν ότι βίασαν μια 21χρονη φοιτήτρια η οποία και κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το συμβάν.
Η νεαρή κοπέλα ισχυρίστηκε ότι οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν τη μέθη της και την οδήγησαν στο σπίτι του 35χρονου, όπου την προέτρεψαν σε χρήση κάνναβης και στη συνέχεια την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή της. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δυο κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα