Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε περιπέτειες ζευγάρι στη Δράμα – Κόλλησαν με το Ι.Χ. σε δασικό δρόμο

Κοινοποίηση


Ανεύρεση ζευγαριού σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Δράμας από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια νεαρού ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη που χάθηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή του νομού Δράμας. Συγκεκριμένα κατά την περιήγησή τους το αυτοκίνητό τους κόλλησε και ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο.
Ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία μαζί με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν τις έρευνες. Επικοινώνησαν με τον αριθμό 112, ώστε μέσω του στίγματος του κινητού να προσδιοριστεί η τοποθεσία τους. Λίγο μετά τους βρήκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κων/νος Κυριακίδης, ενώ πραγματοποιούσε περιπολία. Τους εντόπισε στην περιοχή «Μαύρο Ρέμα» στο Περίβλεπτο Δράμας. 
Το αυτοκίνητό τους είχε κολλήσει στη λάσπη οπότε ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας με ιμάντες το απεγκλώβισε χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όχημα. Επειδή το ΙΧ είχε υποστεί βλάβη το ρυμούλκησε μέχρι τον πλησιέστερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όπου ήρθε η οδική βοήθεια και το παρέλαβε. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη θετική έκβαση του περιστατικού, ώστε να σταματήσουν οι έρευνες.
Η παρουσία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων είναι συνεχής και περιστατικά όπως το συγκεκριμένο καταδεικνύουν το πολύπλευρο της έργο.
Να σημειωθεί ότι οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, όσο και για μηχανολογικά θέματα λειτουργίας των οχημάτων.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα