Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία – σοκ: Άρπαξε 2.000.000 ευρώ από προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κοινοποίηση


Στο… διάστημα χάθηκαν περίπου 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Όπως καταγγέλλει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου συγκεκριμένος καθηγητής υπεξαίρεσε τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα. Σύμφωνα με τον Πρύτανη επί σειρά ετών ο καθηγητής λάμβανε χρήματα για εργαστήρια τα οποία δεν έγιναν ποτέ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso ο καθηγητής εμφανίζεται ως επιστημονικός διευθυντής του προγράμματος Space Internetworking Center αλλά και δύο ακόμη προγραμμάτων που έλαβαν συνολικά 2.008.173 ευρώ.
Τα χρήματα ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτά για επιστημονικούς σκοπούς. Αντίθετα καταγγέλλεται πως ο καθηγητής τα καταχράστηκε. Λέγεται μάλιστα ότι κυκλοφορεί ως και με Τζάγκουαρ.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία Ξάνθης λέγοντας πως ο καθηγητής για τα προγράμματα επικαλούνταν ονόματα εργαστηρίων που… απλά δεν υπάρχουν στο Δημοκρίτειο.
Μάλιστα η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε καλέσει τον καθηγητή να παρουσιαστεί για εξηγήσεις το 2016 αλλά εκείνος προτίμησε να… εξαφανιστεί.
Οι καταγγελίες μάλιστα έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο και ενημέρωσε το ΔΠΘ. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από τον καθηγητή στις καταγγελίες του Πρύτανη. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα