Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε τόνους χημικά για λαθρεμπόριο σε πρατήρια

Κοινοποίηση

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα (ενεργειακά προϊόντα και έλαια) από την Ιταλία, με σκοπό τη λαθρεμπορία και την πώληση τους ως καύσιμα, σε πρατήριο καύσιμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας.
Χθες συνελήφθησαν -με τη συνδρομή του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτία- 4 μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα 3 Έλληνες και αλλοδαπός από την Ιταλία, ηλικίας από 38 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών (αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση χωρίς άδεια).
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τη μεταφορά 30 περίπου τόνων χημικών προϊόντων από το λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα, με βυτιοφόρο που έφερε βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια το βυτιοφόρο μετέφερε το φορτίο σε πρατήριο καυσίμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου τα μέλη της οργάνωσης ανεφοδίαζαν 24 υπέργειες δεξαμενές του ενός τόνου, οι οποίες βρίσκονταν σε παράπλευρο χώρο.
Το περιεχόμενο των δεξαμενών διοχετεύονταν, μέσω υπόγειας σύνδεσης, σε δεξαμενή χωρητικότητας 31 τόνων, απ΄όπου τα μέλη του κυκλώματος ανεφοδίαζαν με το συγκεκριμένο «καύσιμο» φορτηγά, με μειωμένη τιμή.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 32 τόνοι ενεργειακών ελαίων, 24 υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του ενός τόνου, υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 31 τόνων και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα