Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ξάνθη υποδέχθηκε την «Κυρά του Πόντου» – Βούλιαξε η Κεντρική Πλατεία

Κοινοποίηση

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της «Κυράς του Πόντου», της ιστορικής θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το ομώνυμο προσκύνημα στο όρος Βέρμιο.
Την εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, επικεφαλής Κλήρου, Αρχών και λαού.
Μετά από σύντομη δέηση, ποντιακά σωματεία τίμησαν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου έγινε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών και θα παραμείνει στο ναό μέχρι και την Κυριακή, που θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα