Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 45 χρόνια «θεϊκό» Κασέρι ΠΟΠ Ξάνθης

Κοινοποίηση


Εδώ και 45 χρόνια παρασκευάζει το ΠΟΠ Κασέρι Ξάνθης ο Τυροκόμος Δημήτρης Χατζηϊωαννίδης, από νωπό γάλα.
Υπενθυμίζεται πως το 2013 ο κ. Χατζηϊωαννίδης είχε πάρει το πρώτο βραβείο το προϊόν του βραβευθεί ανάμεσα σε πολλούς άλλους από όλη την Ελλάδα!
Η διαφορά στο δικό του Κασέρι-ημίσκληρο τυρί- έγκειται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο προϊόν από την παρασκευή του έως την ώρα της κατανάλωσής του συνεχίζει να «ωριμάζει», γεγονός που σημαίνει πως η γεύση του είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα, θυμίζοντας το κρασί που όσο παλαιώνει τόσο καλύτερο γίνεται!
Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Χατζηϊωαννίδης, κάλεσε το κοινό να προτιμά τα Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, που είναι ανώτερης ποιότητας και να προβληματίζεται για τις τιμές που συναντά στα 6 και 7 ευρώ το κιλό στο ημίσκληρο τυρί.





«Προσωπικά εδώ και 45 χρόνια ο κόσμος γνωρίζει πως το κασέρι το παρασκευάζω από νωπό γάλα και μόνο, γεγονός που δικαιολογεί την τιμή στην οποία πωλείται το Κασέρι γύρω στα 13 ευρώ το κιλό. Επίσης τους καλώ να κάνουν τη δοκιμασία να αφήσουν το Κασέρι που αγοράζουν-της τάξης των 6 και 7 ευρώ το κιλό- σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία και να ψάξουν αν θα βγάλει το προϊόν το βούτυρο όπως θα έπρεπε, αν παράγεται από νωπό γάλα και όχι από άλλες ουσίες που θυμίζουν γάλα», σημείωσε ο κ. Χατζηϊωαννίδης.
Η τέχνη της παρασκευής του «θεϊκού» Κασεριού ΠΟΠ Ξάνθης, φαίνεται πως θα συνεχισθεί μια και οι κόρες του κ. Χατζηϊωαννίδη, θα συνεχίσουν την παράδοση.
πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα