Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς θα καταλάβετε ότι πίνετε όσο νερό πρέπει μέσα στην ημέρα;

Κοινοποίηση

Η ποσότητα του νερού που πίνεις καθημερινά μπορεί να θεωρηθεί ως βαρόμετρο για τη γενική εικόνα της υγείας σου. Σε ενεργοποιεί, ενισχύει τη διάθεσή σου, αντιμετωπίζει πονοκεφάλους, ενισχύει την πέψη και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τη διαχείριση του βάρους. Όμως, η ενυδάτωση δεν είναι τόσο καθαρή, όσο με το να πιεις οκτώ ποτήρια την ημέρα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 11 φλιτζάνια υγρών ημερησίως για να παραμείνουν ενυδατωμένες και αυτό περιλαμβάνει όλες τις πηγές υγρών – συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων. Ο καφές, το τσάι, τα εσπεριδοειδή φρούτα, τα smoothies και άλλα παρόμοια συμβάλλουν στην εξίσωση των 11 φλιτζανιών.
Ωστόσο, το ινστιτούτο επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περάσεις όλη την ημέρα παρακολουθώντας σχολαστικά την πρόσληψη νερού (αν όμως θέλεις, εφαρμογές όπως το Water Minder και το My Water την καθιστούν ευκολότερη). Στην πραγματικότητα, έχοντας απλά στο νου σου τον αριθμό των φορών που πηγαίνεις στην τουαλέτα θα σου πει εάν είσαι ή όχι αρκετά ενυδατωμένη. «Θα πρέπει να πηγαίνεις κάθε δύο έως τρεις ώρες», αναφέρει ένας ειδικός, «και θα πρέπει να παράγεις μια καλή ποσότητα ούρων, όχι μόνο μερικές σταγόνες».
Έχε επίσης στο νου σου πως παρά τα όσα λένε, το χρώμα των ούρων σου δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ενυδατωμένη είσαι. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες μέσα στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, που μπορούν να κάνουν τα ούρα σας κίτρινα», αναφέρει ο ειδικός. Συνεπώς, όταν προσπαθείς να προσδιορίσεις εάν είσαι ή όχι επαρκώς ενυδατωμένη δώσε προσοχή στη συχνότητα και όχι στο χρώμα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα