Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτομαγιά στην Ξάνθη: Χαρταετοί στις θάλασσες και σούβλες στα ορεινά

Κοινοποίηση



Τις θάλασσες της Ξάνθης και την ορεινή περιοχή επέλεξαν και φέτος οι ξανθιώτες για να γιορτάσουν την πρωτομαγιά. 

Οι παραλίες γέμισαν από κόσμο ήδη από νωρίς το πρωί, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βλέποντας τις ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή επέλεξαν να πετάξουν χαρταετούς. Τόσο στο λιμάνι των Αβδήρων όσο και στην παραθαλάσσια ζώνη στήθηκαν μικρά γλέντια, με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες να τσικνίζουν πλάι στο κύμα. 
Παρόμοιες εικόνες και στην ορεινή περιοχή με το Λυκοδρόμιο και τη Σταυρούπολη να προσελκύουν δεκάδες επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στη φύση με τις σούβλες και τις ψησταριές να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Νέστος και Πόρτο Λάγος βρέθηκαν επίσης ανάμεσα στις επιλογές των κατοίκων της περιοχής που για ακόμη μια χρονιά επέλεξαν να γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά μέσα στη φύση. 
Πορείες το πρωί στην πόλη
Μέσα στην πόλη πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πορείες για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Απεργοί βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Κεντρική Πλατεία όσο και στην Πλατεία Ελευθερίας. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα