Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βόρεια Ελλάδα: 20χρονος μοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ

Κοινοποίηση


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 20χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ενημερώθηκε από χρήστη προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης της κατέχει και διαθέτει σε άλλους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 20χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (08-06-2017) στην οικία του 20χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone και μια κάρτα μνήμης.
Κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα παραπάνω ηλεκτρονικά πειστήρια, βρέθηκε εγκατεστημένη εφαρμογή απόκρυψης και ασφάλισης αρχείων εικόνας και βίντεο με κωδικό πρόσβασης, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένα συνολικά 390 αρχεία εικόνας και 46 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο, με «σκληρό» πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και ο 20χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα