Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Η άγνωστη τουρκική πρόκληση στο περιθώριο της επίσκεψης Γιλντιρίμ – ”Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία”

Κοινοποίηση


– Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη
– Τούρκος υπουργός που τον συνόδευε είπε… όλα όσα δεν είπε ο Γιλντιρίμ μπροστά στις ανοιχτές κάμερες
– ”Σας στηρίζουν εδώ 80 εκατομμύρια άνθρωποι αλλά και το ισχυρό κράτος της Τουρκικής δημοκρατίας”
– Χαρακτήρισε τους Έλληνες μουσουλμάνους ”δυτικοθρακιώτες” που καταπιέζονται σε διάφορους τομείς
–  Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου τόνισε ακόμα πως αισθάνεται μόνιμα υπεύθυνος για την τύχη αυτών των ανθρώπων  
Η νέα τουρκική πρόκληση αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Στον απόηχο της επίσκεψης Γιλντιρίμ γράφουν για τις ομιλίες που έγιναν εκείνη τη μέρα από υπουργούς που τον συνόδευαν. Υπουργοί που όπως φαίνεται κλήθηκαν να πουν όσα δεν είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μπροστά στις ανοιχτές κάμερες. Ένας από αυτούς λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Άγκυρας, ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου πήρε το λόγο μπροστά στον Γιλντιρίμ και ανέλαβε να ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί. Τόνισε πως η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδας τους και πως όλοι έχουν τη στήριξη 80 εκατομμυρίων και ενός ισχυρού κράτους που βρίσκεται δίπλα τους!
Αναλυτικά ο κύριος Μουεζίνογλου είπε: ”Το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Για αυτό τον λόγο και εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους. Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας”. 
Ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας υπενθύμισε στο πλήθος πως και ο ίδιος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1955 και πως ποτέ δεν έκανε πίσω σε θέμα δικαιωμάτων: ”Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατριδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη για αυτά”.
Ο κόσμος τον διέκοπτε με χειροκροτήματα και ο ίδιος συνέχιζε, χωρίς πουθενά να λέει πουθενά πως οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά του, είναι Έλληνες μουσουλμάνοι: ”Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Για αυτό τον λόγο θέλω να πως μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης…

Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ως πρωθυπουργός της Τουρκίας μίλησε πιο προσεχτικά. Μπροστά στις κάμερες είπε πως ”η ευτυχία σας είναι και δική μας ευτυχία. Αλλά και τα προβλήματά σας, είναι και δικά μας προβλήματα.
Πηγή: rodopruzgari.com
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα