Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κοινή ανακοίνωση των Νοσοκομείων Καβάλας και Ξάνθης για τον θάνατο 35χρονης εγκυμονούσας

Κοινοποίηση

Στον απόηχο των όσων γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 35χρονη Βάσια Καραμπετάκη έχασε τη ζωή της, τα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου αναφορικά με τον χειρισμό του περιστατικού από τα δύο Νοσοκομεία – Ανάλογα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής θα φανεί εάν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
Με αφορμή τον θάνατο 35χρονης εγκυμονούσας γυναίκας, τα Νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης, σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00. Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς, καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες. Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.

Η ασθενής αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καβάλας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρού εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της. Η μεταφορά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια απολύμανση των χώρων της.

Η ασθενής έφτασε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της αποθανούσας».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα