Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Διεθνής παρουσία και φέτος για τους «RoboSpesialists» από την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πριν καλά-καλά κλείσει δύο χρόνια λειτουργίας ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος Ρομποτικής-Μαθηματικών-Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης »RoboSpesialists» έχει δώσει το «παρών» σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εκεί που χτυπάει η καρδιά των κορυφαίων ομάδων της Ρομποτικής. Με όπλο την εμπειρία και τις κατακτήσεις στο Κατάρ το 2015 με την 2η θέση και στην Ινδία το 2016 με την 4η θέση, οι ομάδες του συλλόγου ετοιμάζονται πυρετωδώς να παραβρεθούν ως μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ουάσινγκτον από τις 14 έως τις 20 Ιουλίου, παρουσία και του Έλληνα πρέσβη, σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ρομποτικής για νέους από 16-19 ετών. Συμμετέχουν 160 χώρες.
Από την άλλη πλευρά οι μικρότερες ομάδες θα ταξιδέψουν στην Πράγα 24 με 25 Ιουνίου για μια διαφορετική ρομποτική πρόσκληση, ενώ ταυτόχρονα η προετοιμασία για τους προκριματικούς αγώνες που οδηγούν στην 14η Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα 10 με 12 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη με τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα διεξαχθεί στο 3ο Λύκειο την Δευτέρα στις 19 Ιουνίου στη Ξάνθη. Όσες ομάδες προκριθούν θα λάβουν μέρος στον 9ο Εθνικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas στην Αθήνα στις 1 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ .
Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο: Με ένα επιτελείο έμπειρων εκπαιδευτών, προπονητών, επιστημονικών και παιδαγωγικών συνεργατών ο σύλλογος έχει ανοίξει μια μεγάλη πόρτα στην έρευνα και στην εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας, όπου μαθητές και μαθήτριες, ανεξαρτήτως σχολικής επίδοσης, οικονομικής επιφάνειας και κοινωνικής τάξης έρχονται κοντά με ένα από τα πλέον υποσχόμενα γνωστικά επιστημονικά πεδία του μέλλοντος, βλέποντας την μάθηση ως μια ευχάριστη διαδικασία, ως μια ευκαιρία για συνεργασία, ανακάλυψη και δημιουργία. Τελικά οι αγώνες δεν κερδίζονται μόνο στις πίστες των διαγωνισμών αλλά και στην καθημερινή προπόνηση των ομάδων του συλλόγου ρομποτικής Ξάνθης, εκεί όπου το έπαθλο αφορά το ήθος και την ομαδικότητα και υψώνεται ισότιμα από όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.
Με εκτίμηση
για το Δ.Σ του Συλλόγου Ρομποτικής
Η Πρόεδρος
Γκαγκώνη Μαρία
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα