Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη:Από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Η παλαιά πόλη της Ξάνθης, η πόλη με τα χίλια χρώματα, η «αρχόντισσα της Θράκης» ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει μέσα από μια σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που προβάλουν τον πολιτισμό, τη λαογραφία και την ιστορία μιας ξεχωριστής περιοχής της Ελλάδας.
Η Ξάνθη, για 27η χρονιά, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν από τους γνωστότερους πολιτιστικούς θεσμούς στη βόρεια Ελλάδα, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και να υποδεχθεί το φθινόπωρο, με την ενέργεια και τη ζωντάνια των δεκάδων εκατοντάδων μελών, από τους συνολικά 31 πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης, θα διαρκέσουν από τις 2 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ξάνθης, την παλιά πόλη. Βασικό συστατικό για την επιτυχία των γιορτών είναι και αυτή η χρονιά η σύμπραξη όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, για την παρουσίαση δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες θα προβληθεί η παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, αλλά πάνω απ? όλα οι άνθρωποι και οι δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς: τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα