Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον διεθνή διαγωνισμό Formula SAE φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κοινοποίηση

Στον διεθνή διαγωνισμό Formula SAE που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στο Varano De’ Melegari, στις 19 – 24 Ιουλίου, συμμετείχε για πρώτη φορά ομάδα δραστήριων φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από την Ξάνθη. 
Συνολικά, έλαβαν μέρος 73 ομάδες από όλο το κόσμο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.  
Από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση, το μονοθέσιο που κατασκευάζουν οι φοιτητές δεν είναι έτοιμο επέλεξαν, μέσα στη χρονιά, να διαγωνιστούν στην Class 3, στα στατικά αγωνίσματα, δηλαδή, παρουσίαση του Business plan, όπου έλαβαν τη 2η θέση, την ανάλυση του κόστους-Cost Event και τη παρουσίαση των σχεδίων- Design Event, όπου και στα δύο έλαβαν την 8η θέση. Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας κατέληξαν στην 7η θέση! 

Σημαντικό κέρδος για την ομάδα, μετά από αυτή την εμπειρία, είναι η επικοινωνία με τους κριτές της διοργάνωσης όπου αποκόμισαν κατευθυντήριες γραμμές για την επομένη συμμετοχή τους, με το μονοθέσιο πλέον, με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη αυτής της συμμετοχής.
Πέρα από την επικοινωνία με τους διοργανωτές όμως, οι φοιτητές κέρδισαν σημαντικές επαφές με γνωστές ομάδες του εξωτερικού αλλά και ελληνικές, ανταλλάσσοντας ιδέες και θεωρίες γύρω από την έννοια της ομάδας αλλά και εξιστόρηση εμπειριών όπου σαν καινούρια ομάδα θα τους βοηθήσει αρκετά στα επόμενα τους βήματα.  
Για φέτος, ήταν ο μοναδικός διαγωνισμός που οι φοιτητές επέλεξαν να συμμετάσχουν ώστε να μην επιβαρυνθούν τα έξοδα και ξεφύγουν από τον βασικό τους στόχο που είναι η κατασκευή του μονοθέσιου μέσα στο 2018. Ακολουθούν ολιγοήμερες διακοπές για τα μέλη και έπειτα προσήλωση στο στόχο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα