Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Ο δήμαρχος Μύκης ζήτησε τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού

Κοινοποίηση

Ο Τζεμίλ Καμπζά – δήμαρχος του δήμου Μύκης της Ξάνθης μίλησε στην εφημερίδα Μπιρλίκ και δήλωσε πως “στην περιοχή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα νερού, περιμένουμε από το κράτος την κήρυξη εκτάκτου καταστάσεως”. 

Ο δήμαρχος Καμπζά είπε πως το σοβαρό πρόβλημα με το νερό θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές του κόσμου που ζει στην ορεινή περιοχή αλλά και των μικρών και μεγάλων ζώων και ζήτησε από το κράτος το συντομότερο να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Ο δήμαρχος Καμπζά συνέχισε ως εξής:

“Καταρχήν ευχαριστούμε όσους μετείχαν στην σύσκεψη για την βοήθεια τους, την εταιρία γάλακος Δέλτα και το 4ο Σ.Σ. Αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες βιώνουμε μεγάλο πρόβλημα με το νερό στην περιοχή μας. Με πρόταση μου τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήσαμε στον δήμο έκτακτο συντονιστικό συμβούλιο με την συμμετοχή αξιωματούχων της περιοχής. 

Στην σύσκεψη εκτός από τους εκπροσώπους των αρμόδιων της περιοχής μετείχε και εκρόσωπος της εταιρίας γάλακτος Δέλτα.

Εκεί περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημα με το νερό που υπάρχει στην περιοχή. Καταρχήν η εταιρία Δέλτα άρχισε τρεις φορές την εβδομάδα να μεταφέρει με υδροφόρες νερό σε Μύκη , Κενταυρο και Εχίνο. 

Στην σύσκεψη μετείχε επίσης και εκπρόσωπος του 4ου Σ.Σ. και αργοτερα για να βοηθήσουν απδφασίστηκε να μεταφέρουν νερό με στρατιωτικές υδροφόρες. 
Αλλά φυσικά αυτά που έγιναν δεν είναι επαρκή και δεν λύνουν το θέμα του νερού. Στην περιοχή δεν ζούνε μόνο άνθρωποι και λύση περιμένουν και οι εκτροφείς μικρών και μεγάλων ζώων που έχουν θέματα. Ρυάκια, ποτάμια και πηγές έχουν στερέψει στην περιοχή και τα ζώα βιώνουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. 
Η κατάσταση αυτή την στιγμή έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Μετά από την σύσκεψη που έγινε στον δήμο μας, υπήρξαν κινήσεις μας προς την περιφέρεια, ώστε να κυρηχθεί η περιοχή μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια απάντηση. 

Προσδοκούμε επειγόντως από το κράτος να απαντήσει σε αυτό. Διότι πραγματικά η λειψυδρία στην περιοχή έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα¨.

Πηγή: tourkikanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα