Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητρόπολη Ξάνθης: Χειροτονία Πρεσβυτέρου – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Tήν Κυριακή 30η Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ετέλεσε εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Σταυρουπόλεως Ξάνθης την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εκ Σταυρουπόλεως καταγομένου , Διακόνου π. Παναγιώτη Παναγιωτίδη.
Στο Ιερό Μυστήριο συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, που εχρημάτισε Εφημερεύων του ως άνω Ιερού Ναού επί οκταετίαν (2009-2017), ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Σταυρουπόλεως π. Βασίλειος Βερβερίδης, πνευματικός πατήρ του χειροτονηθέντος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Καλαθάρης, συγγενής του χειροτονηθέντος, και ο Αιδεσιμότατος π. Κων/νος Κωστέλης.
Οι ενορίτες της Σταυρουπόλεως, αλλά και πλήθος πιστών από την Ξάνθη και την περιοχή της κατέκλυσαν τον Ναό, τον οποίο ο χειροτονηθείς υπηρέτησε για πάνω από είκοσι χρόνια, εξ απαλών ονύχων, ως Ιεροψάλτης.
Ο νέος Πρεσβύτερος στον κατά την προσλαλιά του προς τον Σεβασμιώτατο Μητρολίτη Ξάνθης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν εις την κατά Χριστόν κλήση του, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, αλλά και τους πνευματικούς του πατέρες Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του πνευματικός ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και π. Βασίλειο Βερβερίδη, αλλά και τον νύν Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και τους κατά καιρούς διατελέσαντες εφημερίους του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη συζύγό του Αθανασία και στους γονείς του Γρηγόριο και Σοφία, οι οποίοι στήριξαν την απόφασή του για να ενταχθεί στις τάξεις του Ιερού Κλήρου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στην θυσιαστική διακονία της Ιερωσύνης και, ερμηνεύοντας το 11ο Εωθινό ευαγγέλιο ετόνισε την διάσταση εκείνη της ιερωσύνης ως έκφραση θυσιαστικής αγάπης του Ιερέως προς τον Θεό και τον λαό του Θεού.
Το αναλόγιο του Ιερού Ναού εκόσμησε ο Μουσικολογιώτατος κ. Χαράλαμπος Μουζουρίδης, τ. Σχολάρχης της Εκκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, και μέλη του Ιερατικού Συνδέσμου Ξάνθης Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης, μέλος του ΔΣ του οποίου είναι και ο νέος Πρεσβύτερος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος διένειμε το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του λαού της Σταυρουπόλεως, εις την οποία θα υπηρετεί εις το εξής ως Εφημέριος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα