Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παιδάκι τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί στο Εράσμιο – Οδηγίες από το Λιμενικό

Κοινοποίηση

Με πνιγμό απειλήθηκε το περασμένο Σάββατο ένα παιδάκι τριών ετών στο Εράσμιο, στην πολυσύχναστη πλαζ της Ξάνθης, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη πριν από μερικές ημέρες και στο Μυρωδάτο με έναν 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επίσης κόντεψε να πνιγεί. 
Το Λιμενικό με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά αλλά και τον θάνατο ηλικιωμένου άντρα τη Δευτέρα στην παραλία του Μυρωδάτου εξέδωσε για ακόμη μια φορά συμβουλές προς τους λουόμενους, εφιστώντας την προσοχή τους. 
Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση το λιμενικό τονίζει ιδιαίτερα: 
● την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.
● Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.
● Τα άτομα που δεν γνωρίζουν κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά, πρέπει να κολυμπούν με παρέα και οπωσδήποτε στα ρηχά, καθώς πτώση τους στην θάλασσα λόγω απώλειας ισορροπίας, κυματισμού κτλ. μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.
“Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας προκειμένου στο εξής αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά” καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα