Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Έκρυβε πέντε μετανάστες μέσα σε νταλίκα – Χειροπέδες σε 54χρονο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν το Σάββατο (9-9-2017), στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, δύο 22χρονοι υπήκοοι Συρίας, ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Συρίας, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζοί, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Στη δεύτερη περίπτωση, στον Ίασμο Ροδόπης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον υπήκοο Βουλγαρίας, διότι όπως προέκυψε, μετέφερε με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένο στον Ίασμο, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε κοντινή απόσταση τους επτά μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα και τις αναζητήσεις στην περιοχή, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος όπως προέκυψε, οδηγώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, προωθούσε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τους επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες και τους εγκατέλειψε στο σημείο λόγω βλάβης του οχήματος.
Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, εντόπισαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) με οδηγό τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας και από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της καρότσας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ιάσμου και Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα