Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μπλόκο» στην Ξάνθη για Ολυμπιακό

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη φετινή Super League, με την ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε στο 12΄ ο Ενγκελς στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ισοφάρισε ο Λισγάρας στο 43΄.
Οι πρωταθλητές στο α΄ ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί στη δημιουργία και προβληματικοί στην εκτέλεση. Υπό… κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν προβάδισμα δύο και τριών τερμάτων, με τους Φορτούνη, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς να πρωταγωνιστούν σε αντεπιθέσεις-φωτιά, αλλά ταυτόχρονα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμα το οποίο είχε διαμορφωθεί αρκετά νωρίς. Στο 12΄ από κόρνερ του Σεμπά, ο Μπιορν Ενγκελς νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων και με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. 
Οσο ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες, τόσο η Ξάνθη έπαιρνε θάρος. Εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, άρχισε να γίνεται απειλητικοί και ισοφάρσε σε κομβικό σημείο. Στο 43΄ από σέντρα του Μπρίτο και λάθος έξοδο του Καπίνο, ο Λισγάρας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς πλεονέκτημα.
Ανοιχτό παιχνίδι και στο β΄ ημίχρονο με τον Χάσι να ανακατεύει την τράπουλο με τις αλλαγές των Καρσελά, Εμενίκε. Από την άλλη πλευρά όμως, οι γηπεδούχοι παρέμεναν απειλητικοί. Στο 79΄ ακυρώθηκε σωστά (χέρι) γκολ του Εμενίκε κι έτσι ο Ολυμπιακός, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, γνώρισε την πρώτη του απώλεια για τη φετινή σεζόν. Οι Ακρίτες παραμένουν αήττητοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Μεχία, Μπρίτο – Μάριν, Ζιλέ
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72΄ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59΄ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντριτσεκ (81΄ Τριάδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65΄ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60΄ Εμενίκε)
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα