Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Μεγάλη διακύμανση τιμών στα σχολικά είδη

Κοινοποίηση

Σημαντικά μεγάλη διακύμανση τιμών στην αγορά σχολικών ειδών, διαπίστωσε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ύστερα από σχετική έρευνα που έκανε.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, για την αγορά σχολικών ειδών ενός παιδιού στο δημοτικό, ο γονιός, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει, καλείται να καταβάλλει ποσά από 13,41 ευρώ έως και 433,13 ευρώ και για το γυμνάσιο και λύκειο από 26,08 μέχρι και 486,49 ευρώ.
Κατά το ΚΕΠΚΑ, στην αγορά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών και αν προτιμηθούν τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, ο γονιός θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του, ως και 3.129,90% παραπάνω για το δημοτικό και ως και 1.762,38% περισσότερο για το γυμνάσιο- λύκειο.
Πάντως, τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, για το παιδί, ενώ το ΚΕΠΚΑ υπογραμμίζει ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης και συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Όπως υπογραμμίζει, σε μια περίοδο κρίσης, «δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα