Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Η καριόκα της Ξάνθης πουλάει «τρελά» λόγω… Ρεκόρ Γκίνες!

Κοινοποίηση

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφει η καριόκα της Ξάνθης, ένα χρόνο μετά την ένταξη της στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Τον Μάρτιο του 2016, οπότε είχε παρασκευαστεί η καριόκα – γίγας μάλλον λίγοι πίστευαν ότι η ένταξή της στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες θα της έδινε ώθηση ικανή να τη στείλει στα πέρατα του κόσμου.
Είναι άξιο αναφοράς πως μία αμερικανική εταιρία έχει ζητήσει σύναψη συμφωνίας για εισαγωγή από την Ξάνθη 100 τόνων καριόκας κάθε εβδομάδα! Φυσικά οι ζαχαροπλάστες της Ξάνθης δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την παραγγελία ακόμη και αν εργάζονται όλοι μαζί.
Ωστόσο, επειδή το «αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη», πολλοί εξ αυτών αναζητούν χρηματοδοτήσεις προκειμένου να δημιουργήσουν συνεταιρικά-συνεργατικά σχήματα (clusters) μαζικής παραγωγής της καριόκας που πλέον έχει ζήτηση στα πέρατα του κόσμου.
Ήδη αρκετοί ζαχαροπλάστες έχουν συνάψει μεμονωμένες συμφωνίες εξαγωγής του γλυκίσματος σε Ευρώπη και Αμερική ενώ, πέρα από τη φήμη που απέκτησε μέσω του ρεκόρ, η καριόκα της Ξάνθης καθίσταται ανταγωνιστική και λόγω της τιμής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η υψηλότερη τιμή στην οποία μπορεί να βρει κανείς την καριόκα στην Ξάνθη είναι 17 € το κιλό (συσκευασμένη), ενώ σε χώρες της Ευρώπης παρόμοιο γλύκισμα μπορεί να πωλείται έως και 108 ευρώ το κιλό και μαλιστα «χύμα».
reprtal.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα