Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία στη Θράκη – Πλημμύρες και κατολισθήσεις από σφοδρή καταιγίδα στη Σαμοθράκη

Κοινοποίηση

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε στη Σαμοθράκη η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει το νησί από χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα “άνοιξε” και το Κέντρο Υγείας του νησιού “μπαζώθηκε” κυριολεκτικά, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές. 
Μάλιστα η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά (21:00) μέσα σε λίγες ώρες.
Εν τω μεταξύ σωτήρια ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.
Έκτακτη ανακοίνωση από τον Δήμο
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε χθες την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: “Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα “Πλατιά”.
Το νησί κόπηκε στα δύο 
Το νησί κόπηκε στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας. 
Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων. 
Κλειστά σήμερα τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στην Σαμοθράκη με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, μετά την έντονη καταιγίδα που έπληξε από το απόγευμα το νησί και δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα