Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαμοθράκη: Νέες εικόνες βιβλικής καταστροφής – Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Κοινοποίηση


– Η Σαμοθράκη μετράει τις πληγές της από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία – Δρόμοι άνοιξαν στα δύο και μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταιγίδα – Επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων σε ρέμα του νησιού – Κλειστά τα σχολεία – Διακόπηκαν οι συγκοινωνίες στη Σαμοθράκη – Αποκαλυπτικές εικόνες από το χτύπημα της κακοκαιρίας και τις καταστροφές
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σαμοθράκη μετά τη χθεσινή καταιγίδα που έφερε πλημμύρες και καταστροφές στο νησί. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος των ζημιών αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη. Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και έχουν κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία και οι συγκοινωνίες να έχουν διακοπεί. Ζημιές παρατηρούνται σε σπίτια ακόμα και στο δημαρχείο. 
O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Αποκομμένα χωριά στη Σαμοθράκη μετά τις καταστροφές
Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.
Το Κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε, όπως και σπίτια στη Χώρα. Παρασύρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας – Χώρας. Σαμοθράκη Σαμοθράκη Σαμοθράκη

Η ανακοίνωση του δήμου για την κακοκαιρία
Ο δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού».
Κινδύνευσαν τέσσερις άνθρωποι
Το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε το βράδυ της Δευτέρας τη Σαμοθράκη λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε, λόγω του νερού, σε κοίτη ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης.
Για καλή τους τύχη, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 23:00 να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα