Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη – ΑΕΚ: Συγκλονιστικό παιχνίδι στα Πηγάδια! «Γκρεμίστηκε» από την κορυφή η Ένωση

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ “ζαλίστηκε” στην κορύφη κι έπεσε. Μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άφησε βαθμούς και στα Πηγάδια, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη, και “γκρεμίστηκε” από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής της Superleague.
Η αναμέτρηση στα Πηγάδια ήταν συγκλονιστική και τα είχε όλα. Δύο γκολ, δύο αποβολές παικτών της Ξάνθης, πολλές διαμαρτυρίες κι έντονες συγκινήσεις. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Ξάνθη, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «γκρεμιστεί» από την κορυφή, όπου πλέον βρίσκεται μόνο ο ΠΑΟΚ.
Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή αρκετές φορές για τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της ακριτικής ομάδας, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες. Ο ρέφερι Παπαδόπουλος έχασε αρκετές φορές το παιχνίδι και σίγουρα δεν τα πήγε πολύ καλά στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι δύο κόκκινες που έδειξε ήταν, πάντως, σωστές.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο μισάωρο, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Μία κεφαλιά του Σιμόες στο 2′, ένα σουτ του Μπρίτο στο 10′ κι μία εκτέλεση φάουλ του Κασάσο στο 15′ ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο ομάδες στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα.
Στο 34′ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο  Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν. Στο 37′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε και το σουτ του Γκάλο, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπακάκη έφυγε άουτ.
Στο 40′ η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Ο Μπρίτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έδωσε το προβάδισμα στην ακριτική ομάδα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, αλλά το γυριστό του Μάνταλου στο 42′ έφυγε άουτ. 
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζίβκοβιτς είπε και πάλι «όχι» σε κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για την Ξάνθη στο 55′, όταν ο Φλίσκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αραούχο. Στο 72′ η Ξάνθη έμεινε και με 9 παίκτες,  με τον Σβάρνα να ανατρέπει τον Λιβάγια λίγο πριν μπει στην μεγάλη περιοχή και να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση. Τα σουτ των Μπακασέτα (78′) και Λιβάγια (82′) έφυγαν άουτ, με την ΑΕΚ να φτάνει τελικά στην ισοφάριση στο 880 λεπτό. Ύστερα από πανέμορφη τομική ενέργεια του Μάνταλου, ο Βράνιες με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο, Ρότσε (59′ Σβάρνας), Μπρίτο (75′ Σιλά), Κίκε Μπουλά (64′ Γέντρισεκ).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (65′ Έλντερ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα