Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Πόντιοι της Ξάνθης πραγματοποίησαν και φέτος το χρέος τους

Κοινοποίηση

Κάτω από έναν εξαιρετικό ουρανό στο γραφικό λοφάκι όπου δεσπόζει το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, πλαισιωμένο με τους ιστούς όπου κυματίζουν περήφανα η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική σημαία μας, ήχησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 το μικρό καμπαναριό υποδεχόμενο προσκυνητές στον προεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό.
Άναψαν τα καντήλια των Αγίων, οι πιστοί άναψαν το κερί τους. Αντήχησαν οι γύρω καταπράσινοι λόφοι από τους ύμνους και τις ψαλμωδίες. Με το Θείο κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ξάνθης, που αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τελέστηκε αρτοκλασία για τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.
Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιωάννου του Θεολόγου, βρίσκεται στον δρόμο Εχίνου – Θέρμες –Βουλγαρία (περίπου 7 χιλ από Εχίνο) και είναι ένα από τα οκτώ παρεκκλήσια της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, στα γνωστά Πομακοχώρια, το οποίο και «υιοθετήθηκε» από τον Σύλλογο.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου, η μετακίνηση των οποίων έγινε με μισθωμένο από τον σύλλογο λεωφορείο.
Με το τέλος του Εσπερινού οι κυρίες του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, πάντα φιλόξενες και δραστήριες, προσέφεραν ποντιακά και μη κεράσματα σε όλους.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα