Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αξιωματικός που υπηρέτησε και στην Ξάνθη έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες

Κοινοποίηση

Ανάμεσα στα θύματα που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρα βρίσκεται και ένας αξιωματικός του στρατού, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε και στην Ξάνθη. 
Πρόκειται για τον 48χρονο Γιώργο Πολυμερόπουλο από την Καλλιθέα, πατέρα δύο παιδιών. Ο άτυχος αξιωματικός κινούνταν με το αυτοκίνητο στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον ορμητικό χείμαρρο. Κατάφερε να απεγκλωβισθεί από το όχημα του το οποίο τα ορμητικά νερά παρέσυραν αρκετά μέτρα. Στη συνέχεια ο 48χρονος έδωσε πραγματική μάχη για την ζωή του επιχειρώντας να κρατηθεί από μια ελιά. 
Η φονική ορμή του χειμάρρου παρέσυρε όμως και τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο άτυχος Γιώργος Πολυμερόπουλος στην προσπάθεια του να σώσει την ζωή του, πριν εκπνεύσει είχε δεχθεί πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγούσε. Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος ήταν κάτοικος της συνοικίας των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα και ήταν πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 10 και 16 ετών, απόστρατος αξιωματικός.
Τι γράφουν οι απόφοιτοι της ΣΜΥ
Ο θανών ήταν πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 16 και 10 ετών, και είχε αποφοιτήσει από την ΣΜΥ, Τάξη 1990.
Ο άτυχος Γεώργιος Πολυμερόπουλος, με καταγωγή από το Αγρίνιο, γεννήθηκε το 1971 και πνίγηκε στην Μάνδρα Αττικής . Οι συμμαθητές του και οι συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν το εξής κείμενο: 
Μάχη για την ζωή του με τα μανιασμένα νερά της ευριδικης στην περιοχή της Μανδρας Αττικής..έδωσε χτες ο αγαπητός συνάδελφος Γεώργιος Πολυμεροπουλος απόστρατος αξιωματικός τάξεως ΣΜΥ 90 , που γεννήθηκε το 1971 , Η μάχη ήταν άνιση και ο αγαπητός συνάδελφος πατέρας δυο παιδιών (10 και 16) έχασε την ζωή του.
Προσωπικά για έμενα είναι μεγάλη απώλεια μια και ο Γιώργος ήταν ένας από τους αγαπημένους μου φίλους.
Γιώργο, καλό παράδεισο ο θεός να σε αναπαύσει και να προσέχει την οικογένεια σου.
Tι μπορείς να πεις σε αυτά τα δυο παιδιά που έχασαν ξαφνικά τον πάτερα τους; σε αυτή την σύζυγο που τώρα θα γίνει και μάνα και πατέρας , σε αυτή την μάνα που ο πρόσφατος νόμος δεν τις δίνει το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή μια και είναι νέα;
Ποιος φταίει γι αυτό; Ο καιρός; Η τύχη; Η κακιά στιγμή; ΟΧΙ φταίνε αυτοί που εδώ και 70 χρόνια μας κυβερνούν και έδιναν άδειες οικοδόμησης ανάλογα με τα ψηφαλακια που θα επερναν . αυτοί που στον βωμό του κέρδους έκλεισαν όλα τα ρέματα.
Που θα βρει την δύναμή η κόρη του φίλου Γιώργου που φέτος δίνει πανελλήνιες να έχει το μυαλό να γράψει καλά μετά την τραγική αυτή απώλεια του πάτερα της;
Θα δώσει κανένας λόγο για τα 15 αθώα θύματα;
Θα πάει κανένας στην φυλακή;
Θα στηρίξει το κράτος τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων;
μπορώ να βάλω και πολλά άλλα ερωτηματικά αλλά θα σταματήσω εδώ!
ΚΆΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΦΊΛΕ ΓΙΏΡΓΟ ΣΕ ΕΣΈΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 14 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα