Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές στο ΕΒΕ Ξάνθης: Γ. Μαυρίδης: «Είμαστε μία εναλλακτική πρόταση για το Επιμελητήριο»

Κοινοποίηση

Για την παράταξη που κυριολεκτικά την «δωδέκατη ώρα» κατάφερε να συγκροτήσει για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας της «Πέτρας Μάνδρας», κ. Γιάννης Μαυρίδης, έχουν ακουστεί πολλά. Το κυριότερο όλων ότι η παράταξή του είναι μια παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ…
Ο ίδιος στέκεται απέναντι σε όλη αυτή την φημολογία και σε χαμηλούς τόνους διευκρινίζει: «Η παράταξή μας είναι μακριά από κόμματα, όπως θα έπρεπε να είναι και κάθε παράταξη του επιμελητηρίου. Είμαστε μία εναλλακτική πρόταση για ένα ΕΒΕ που χρόνια τώρα είναι απαξιωμένο στα μάτια των επιχειρηματιών του τόπου μας. Δεν έχουμε αυταπάτες για την εκλογική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου αλλά ακόμη και τρίτοι να βγούμε εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις του οργάνου για το καλό όλων των επαγγελματιών του νομού μας».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Αθανασιάδης, με τον συνδυασμό του οποίου είχε κατέβει σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και ο κ. Μαυρίδης, φαίνεται να στηρίζει ξεκάθαρα τον συνδυασμό του τελευταίου τονίζοντας ότι: «Θα στηρίξω τον Γιάννη Μαυρίδη γιατί είναι ένας νέος επιχειρηματίας και έχει τις ιδέες αλλά και τις δυνάμεις για να μπορέσει να αλλάξει πολλά στο ΕΒΕ Ξάνθης».
Όσον αφορά τον συνδυασμό του νυν προέδρου του ΕΒΕΞ, κ. Στέλιου Μωραΐτη και την προσχώρηση σε αυτόν μελών και της δικής του παράταξης ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι: «Ο κ. Μωραΐτης δε βλέπω να έχει στον συνδυασμό του κανέναν άλλο πέρα από τους δύο μειονοτικούς που είχαν εκλεγεί μαζί μου και “αποστάτησαν” τότε για την παράταξή του».
Πάντως μέχρι στιγμής η προεκλογική περίοδος μέχρι τις εκλογές της 3ης Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Ξάνθης χαρακτηρίζεται από μάλλον χαμηλούς, μέχρι στιγμής, τόνους ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη τύπου του κ. Μαυρίδη που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ»
Αναλυτικότερα και ερωτηθείς για τους λόγους που τον έκαναν να κατεβάσει δικό του συνδυασμό ο κ. Μαυρίδης εξήγησε πως: «Είμαστε μία ομάδα από νέα άτομα που μας αρέσει η ενασχόλησή μας με τα κοινά του τόπου μας. Κι έτσι πήραμε, έστω και λίγο αργά βέβαια, την απόφαση να κατεβάσουμε έναν συνδυασμό για το επιμελητήριο Ξάνθης έτσι ώστε να υπάρχει και μία εναλλακτική πρόταση για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Άλλωστε είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες εκλογής στο επιμελητήριο. Δεν έχουμε αυταπάτες. Έχουμε απέναντί μας έναν μεγάλο συνδυασμό και το ξέρουμε. Εμείς φέρνουμε αντίθετα μία πρόταση την οποία όποιος θέλει μπορεί να την υποστηρίξει και να την ψηφίσει. Άλλωστε είμαστε μικρή κοινωνία και πολλοί μας ξέρουν και προσωπικά οπότε να βρουν ενδιαφέρουσες τις ιδέες που πρεσβεύουμε τους καλούμε και να μας ψηφίσουν για να τις στηρίξουν. 
Γιάννης Μαυρίδης 
Μεταξύ αυτών των δεκατεσσάρων που συμμετέχουν στον συνδυασμό μας βρίσκονται και οι: Παναγιώτης Ανδρέου, Παύλος Πατάκας, Ναυσικά Χατζηπροκοπίου, Γεωργία Κονδυλίδου από τους Τοξότες, Φωτεινή Γιαντσή, Αθηνά Κυνηγοπούλου, Σταυρούλα Τσουράμπα. Όλοι εμείς, ο καθένας προσωπικά και σαν παράταξη, δεν είμαστε αντίπαλοι. Θέλω να πω ότι με πολλούς από όσους συμμετέχουν στον συνδυασμό του κ. Μωραΐτη έχουμε φιλικές σχέσεις και σχέσεις συνεργασίας. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι είμαστε νέοι, βλέπουμε κι από μία διαφορετική οπτική γωνία το ζήτημα της ανάπτυξης και θεωρούμε από τα πράγματα που μας αντιπροσωπεύουν είναι η ικανότητα παραγωγής νέων ιδεών. Έχουμε μια σειρά από καινοτόμες σκέψεις για κάποια προβλήματα που υπάρχουν. Εάν υπάρχει μια σωστή πρόταση δεν θα αντιτεθούμε σε αυτήν, ανεξάρτητα από το ποιος την φέρνει. Όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν έχουμε κανέναν κομματικό χωματισμό. Άλλωστε το ΕΒΕ πιστεύω ότι δεν χωράει κομματικές παρατάξεις και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε στον συνδυασμό μας ανθρώπους από κάθε δημοκρατικό ιδεολογικό χώρο, τόσο της Δεξιάς, του Κέντρου αλλά και της Αριστεράς. Κοινός παρανομαστής όλων μας άλλωστε είναι ότι είμαστε επιχειρηματίες».
«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ – ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»
Όσον αφορά την «εξαΰλωση» των προηγούμενων αντιπολιτεύσεων στο ΕΒΕ Ξάνθης (Αθανασιάδης, Τσιακίρογλου) ο κ. Μαυρίδης σχολίασε: «Εμείς ευτυχώς είμαστε νέοι και θεωρώ ότι δεν θα απογοητευτούμε εύκολα. Είτε είμαστε πρώτοι, δεύτεροι ή και τρίτοι θέλουμε να έχουμε δυναμική παρουσία γιατί μπροστά πας μόνο με σκέψεις, προτάσεις και ιδέες. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση ιδεών για να κάνουμε και σωστές προτάσεις για κάθε κλάδο για να προχωρήσουμε» .
Αναφορικά με τις σχέσεις της παράταξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος τόνισε: «Εμείς δεχόμαστε την βοήθεια από όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού χώρου. Στον συνδυασμό έχουμε διαφόρων ειδών πεποιθήσεις. Για μας πάνω από όλα είναι η επιχειρηματικότητα του νομού μας και γι’ αυτό δεν βάζουμε ταμπέλες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει δεν απορρίπτουμε την βοήθειά του. Ο κ. Χατζηθεοδώρου είπε όσα σας είπε αλλά το πώς και πόσο θα βοηθήσει είναι δικό του θέμα. Εμείς στηριζόμαστε στις προσωπικές επαφές που έχουμε με τον κόσμο και στο πρόγραμμα  που έχουμε για τον θεσμό του Επιμελητηρίου. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συναντήσεις με συναδέλφου μας όσο μπορούμε για να τους ενημερώσουμε. Έχουμε προγραμματίσει μάλιστα και μία συνέντευξη τύπου η ανακοίνωση της οποίας θα γίνει σύντομα. Η ανταπόκριση που παίρνουμε είναι θετική παρόλο που καιρό τώρα υπάρχει μία απαξίωση για το ΕΒΕ. Εμείς θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να έρθει στις εκλογές. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και έχουμε όλοι τα προβλήματά μας προσπαθώντας να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας και βλέπουμε το ΕΒΕ σαν ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο για τον τόπο μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και καλούμε τους συναδέλφους μας να μας στηρίξουν. Ο κ. Μωραΐτης έχει κάνει έναν πολύ μεγάλο συνδυασμό αλλά αυτό δεν μας τρομάζει. Χώρος για άλλες παρατάξεις πάντα υπάρχει ιδίως για σωστές ιδέες και απόψεις. Εμείς δεν λέω ότι θα βγούμε πρώτοι αλλά σίγουρα θα έχουμε παρουσία και μετά τις εκλογές που θα γίνεται αισθητή. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το υποσχεθούμε σε όλους όσους μας στηρίξουν».
Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: «Ο ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ “ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Από τη δική του πλευρά ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι: «Ο Γιάννης (σ.σ. Μαυρίδης) ήταν στην παράταξή μου όταν κατέβηκα κι εγώ υποψήφιος. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και στις εκλογές που έρχονται θα τον στηρίξω με όλη μου την καρδιά γιατί το αξίζει. Είναι επικεφαλής σε μία παράταξη με νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες από πολλούς χώρους με φρέσκιες ιδέες και αντιλήψεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στο επιμελητήριο και στην επιχειρηματικότητα του τόπου μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που όλοι μας περνάμε».
Όσον αφορά τον ισχυρισμό Μωραΐτη ότι ο συνδυασμός του έχει συγκεντρώσει υποψήφιους ακόμη κι από όλες τις αντίπαλες παρατάξεις των προηγούμενων εκλογών ο κ. Αθανασιάδης διευκρίνισε πως: «Από τον δικό μου τον συνδυασμό ο κ. Μωραΐτης πήρε στον δικό του συνδυασμό μόνον δύο ανθρώπους, τους δύο μουσουλμάνους συμβούλους δηλαδή που είχαν εκλεγεί μαζί μου και είχαν ακόμη από τότε “αποστατήσει” προς την δική του παράταξη. Αυτούς πήρε και κανέναν άλλον. Μπορεί να λέμε και να ισχύει ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν αλλά τους προδότες κανείς όμως ο κ. Μωραΐτης φαίνεται ότι το ξεπέρασε ακόμη και αυτό και τους αγάπησε τόσο που να τους βάλει και στο ψηφοδέλτιό του…!»
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Θράκη / thraki.com.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα