Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδικάστηκε ο “ψευδομουφτής” της Ξάνθης – Το χρονικό των επεισοδίων στη Γλαύκη

Κοινοποίηση


Είχε πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά την διάρκεια της κηδείας Έλληνα στρατιώτη, το φέρετρο του οποίου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.
Ποινή φυλάκισης επτά μηνών για αντιποίηση αρχής και διατάραξη θρησκευτικής τελετής, επιβλήθηκε στον «ψευδομουφτή» Ξάνθης.
Παρά την καταδίκη, οι μεταφερόμενοι χειροκροτητές του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και τον Ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου, τους αποθέωσαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ο ψευτομουφτής και ο ιμάμης, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζειμπέκ τον Ιούλιο του 2016 είχαν διακόψει την κηδεία ενός 19χρονου στρατιώτη που είχε χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Στόχος τους να παραγκωνίσουν τον νόμιμο μουφτή Ξάνθης, αλλά και να διακόψουν την τελετή με όλες τις στρατιωτικές τιμές ενοχλημένοι ίσως από το γεγονός ότι το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη.
Ο ψευδομουφτής έφτασε σε σημείο να παραγκωνίσει τον νόμιμο μουφτή την ώρα της προσευχής, ενώ εγκάθετοι του τουρκικού Προξενείου επιχείρησαν αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από το φέρετρο του 19χρονου Αχμέτ Κατουνλού και να κάνουν την κηδεία μόνοι τους.
Χρειάστηκε η παρέμβαση μουσουλμάνων στρατιωτών οι οποίοι απομάκρυναν τους θερμόαιμους και οδήγησαν οι ίδιοι τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία με πομπή στην οποία προηγούνταν η ελληνική σημαία.
Η οικογένεια του 19χρονου ήθελε το παιδί να ταφεί με την στολή του Έλληνα στρατιώτη και κρατά τη σημαία μαζί με τη φωτογραφία του τιμώντας τη μνήμη του.
Πάντως ο «ψευδομουφτής»  δηλώνει δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς όπως είπε η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ΕΔΩ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα