Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συμμορία είχε ρημάξει την Ξάνθη – Άρπαξαν 14.000 ευρώ και χρυσαφικά

Κοινοποίηση


-Εξιχνιάσθηκαν 16 διαρρήξεις οικιών – διαμερισμάτων 
-Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση   

Εξαρθρώθηκε, μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σπείρα, τα μέλη της οποίας ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες – διαμερίσματα στο νομό Ξάνθης.
Συνελήφθησαν την Τετάρτη (15-11-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 30, 27 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.  
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Οκτωβρίου 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες – διαμερίσματα, στην ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, διέρρηξαν δεκαέξι (16) οικίες – διαμερίσματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:
3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
4 ηλεκτρονικές συσκευές
14.000 ευρώ περίπου
διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή
8 ρολόγια χειρός
4 κινητά τηλέφωνα
τυχερά λαχεία
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, στις οικίες τους, καθώς επίσης και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
1 πιστόλι αερίου
1 γεμιστήρα
1 μαχαίρι
1 κουκούλα full face
9 κινητά τηλέφωνα
διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα
1 ρολόι χειρός
το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ
Ορισμένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα, αποτελούν προϊόντα των κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους του, ενώ για τα υπόλοιπα (χρυσαφικά – κοσμήματα, ρολόι χειρός και κινητά τηλέφωνα) ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα