Εβρος: Ενας πρόσφυγας νεκρός και ένας με υποθερμία λόγω ψύχους

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Απτόητοι, παρά την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων που ταλανίζουν τον Eβρο, συνεχίζουν τις παράνομες διαδρομές οι διακινητές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, παραβλέποντας το γεγονός ότι το χιόνι και ο παγετός δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα απειλητικές ακόμη και για τη ζωή των εισερχομένων στη χώρα. 

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, το πέρασμα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Εβρου, η πολύωρη παραμονή στην ύπαιθρο και ειδικότερα σε δύσβατες περιοχές, σε συνδυασμό με τη σωματική εξάντληση, φυσική απόρροια των διαδρομών χιλιομέτρων που πραγματοποιούν, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ως κατάληξη το θάνατο των διακινούμενων.

Μόλις χθες, ανασύρθηκε νεκρός άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, η σορός του οποίου ανιχνεύτηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για παράτυπο μετανάστη ή πρόσφυγα ο οποίος έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Εβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών. Αξιοσημείωτο είναι πως ο εντοπισμός της σορού του νεαρού άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου διακινούμενου ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά παράνομοι μετανάστες, ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του. Χάρη στην άμεση μεταφορά του από τις αστυνομικές αρχές στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διέφυγε το θάνατο.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Μετάλλιο στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για την 70χρονη και πλέον παρουσία του (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σαββάτο 14 Ιανουαρίου το απόγευμα σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της Ξάνθης η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας  των Προσκόπων Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή πολλών Παλαιών και νέων Προσκόπων από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερός, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Αντώνιος εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Παρτσαλίδου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μπούτος, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Παπαχρόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Τριανταφυλίδης, ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Ξάνθης κ. Μυλωνάς  εκπρόσωποι φορέων και συμπολίτες μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Περιφερειακού Εφόρου κ.Στόικου και την προβολή του απολογισμού των δράσεων των Προσκόπων του 2016. Ακολούθησε χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΠ  και προβολή φωτογραφικού αφιερώματος στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για την 70χρονη και πλέον ιστορία του, ενώ σε κλίμα συγκίνησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερός απένειμε στη σημαία του Συστήματος, που έφερε ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Δημήτριος Ανθόπουλος, το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαιρέτων Πράξεων». 
Ακολούθησε η απονομή του Μεταλλίου Μακράς Ευδόκιμου Υπηρεσίας στον Έφορο Οικονομικών της ΠΕ ΑΜΘ κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο, και του Μεταλλίου Ευδόκιμου Υπηρεσίας στην Αρχηγό της 1ης Ομάδας Καβάλας κ. Σωτηρία Καβούκη για την πολυετή προσφορά τους.
 
Στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Αντώνιος εκπροσωπώντας των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης ευλόγησε και έκοψε την πίτα των Προσκόπων ενώ μετέφερε και τους χαιρετισμούς και την πατρική ευχή του Σεβασμιωτάτου για την συνέχιση του έργου των Προσκόπων.


Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον... "τρομοκράτη" καθηγητή στην Ξάνθη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, με σημερινή του απόφαση, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου Ξάνθης, που ζητούσε να μην γίνει δεκτός στο σχολείο ο εκπαιδευτικός Χότσικα Νιχάτ, η σύμβαση του οποίου είχε καταγγελθεί λόγω των "φιλογκιουλενικών" απόψεων που φέρεται να έχει, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε επίσημα ενώπιον της έδρας, ο νομικός παραστάτης του μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου Ξάνθης.

Υπέρ της διατήρησης του εκπαιδευτικού στα καθήκοντά του έχει ταχθεί το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το αντίστοιχο περιφερειακό όργανο στην Ξάνθη, ενώ με αίτησή του, το σχολείο ζήτησε να μην εφαρμοστεί προσωρινά η απόφαση, η οποία όμως είναι δεσμευτική.

Η συζήτηση της κύριας αγωγής προσδιορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2017 και μετά την σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης, είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τον εκπαιδευτικό πίσω στην τάξη του, από αύριο, Τρίτη.

Στην αίτηση του σχολείου αιτιολογείται ευθέως, ότι αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του μουσουλμάνου εκπαιδευτικού, επειδή θεωρεί ότι είναι "οπαδός τρομοκρατικής οργάνωσης", όπως χαρακτηρίζεται το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τον εκπαιδευτικό εκπροσώπησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής, Δημήτρης Σαλτούρος. Παρέμβαση υπέρ του εκπαιδευτικού έκαναν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης Ελλάδας, διά του δικηγόρου Κώστα Γούναρη και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος, διά του δικηγόρου Θανάση Ξυνίδη. Το ιδιωτικό γυμνάσιο- λύκειο Ξάνθης, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διακοπές ρεύματος και εκνευρισμός στην Ξάνθη - Εγκλωβισμοί μέσα σε ασανσέρ στην πόλη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία της Ξάνθης προκλήθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. 

Οι διακοπές ξεκίνησαν τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλα σημεία αυτής λίγο μετά τις 12:00 και συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η βλάβη εντοπίστηκε σε μια υπόγεια γραμμή τροφοδότησης της πόλης, ωστόσο οι κάτοικοι δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους τόσο για την έκταση της βλάβης όσο και για την διάρκεια αυτής. 

Λόγω της διακοπής δεν αποφεύχθηκαν εγκλωβισμοί πολιτών σε ασανσέρ στην πόλη με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Σκι στη χιονισμένη Ξάνθη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Ένα ζευγάρι παγοπέδιλα, ένα τζιπ,πολύ χιόνι και... φύγαμε: Ο πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο «εκμεταλλεύτηκε» τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών για να απολαύσει μία μοναδική βόλτα στο κατάλευκο τοπίο στην Ξάνθη...

Ο Δημήτρης Ρόιδος δημιούργησε το σχετικό βίντεο με τον τίτλο Χιονιάς 2017 και το ανήρτησε στο Youtube:

zougla.gr

Το χιόνι έκλεισε τα σχολεία σε Μύκη και Σταυρούπολη - Επέστρεψε η κακοκαιρία τη Δευτέρα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Τα σχολεία σε Σταυρούπολη και Δήμο Μύκης κράτησε κλειστά η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της τη Δευτέρα στην περιοχή.

Ο Δήμος Ξάνθης σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει "με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου διακόπτονται τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, από της 10:00 η ώρα το πρωί, λόγω καιρικών συνθηκών για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών".

Από την πλευρά του ο Δήμος Μύκης για τον ίδιο λόγο αποφάσισε τη μη λειτουργία όλων των σχολείων στην περιοχή. 

Καθάρισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα η Ξάνθη - Επιστροφή στις νίκες με 2-0 μέσα στα Πηγάδια

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Τον... βύθισε στα «Πηγάδια». Η φοβερή και τρομερή Ξάνθη καθάρισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, έχοντας σκόρερ τους Σολτάνι και Γιουνές και βρίσκεται προσωρινά μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

 Επέστρεψε στις επιτυχίες η Xanthi FC το απόγευμα της Κυριακής αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

 Η ξανθιώτικη ομάδα που επικράτησε με 2-0 επί της ομάδας του Γιάννη Πετράκη και με σκόρερ τον Καρίμ Σολτάνι και τον Χαμζά Γιουνές (22’ και 88’ αντίστοιχα) έφτασε τους 28 βαθμούς με την λήξη του α’ γύρου. 

Αυτή ήταν η 8η φετινή επιτυχία για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που παραμένει στην 2η θέση της βαθμολογίας και η 3η νίκη στο γήπεδο της. Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 10’ την προσπάθεια του Γιουνές πρόλαβε και σταμάτησε ο τερματοφύλακας ενώ στο 13’ αμυντικός έδιωξε την μπάλα προ του Βασιλακάκη. 

Στο 15’ σέντρα του Λουσέρο, ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Μιχαήλ και να καταλήγει κόρνερ. Στο 17’ ο Μπουκουβάλας από καλή θέση έκανε το άστοχο πλασέ. Στο 20’ ο Γιάκος από το δεύτερος δοκάρι προσπάθησε να απειλήσει με την αδύναμη κεφαλιά με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα. 

Στο 22’ έγινε το 1-0 για την Xanthi FC με τον Καρίμ Σολτάνι να σκοράρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από κοντά, μετά τη σέντρα του Τριάδη. Στο 25’ ο Φλίσκας έκοψε τον Μαμπούλου που είχε φύγει στην κόντρα επίθεση, λίγο πριν απειλήσει.

 Στο 30’ ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γιουνές βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 52’ την κεφαλιά του Βασιλακάκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και λίγο αργότερα σε γύρισμα του Βασιλακάκη ο Σολτάνι σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό.

 Στο 61’ ο Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ από καλή θέση με την μπάλα να περνά άουτ και στο 63’ το διαγώνιο σουτ του Τριάδη κατέληξε κόρνερ. Στο 71’ το φάουλ του Γιάκου μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 78’ μετά από σέντρα του Ζάιρο η κεφαλιά του Κόντε πέρασε άουτ και στο 85’ η προσπάθεια του Ναδάλες σταμάτησε στον Ζϊβκοβιτς. Στο 86’ το φάουλ του Γιουνές μετέτρεψε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. 

Στο 88’ ο Γιουνές με σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου έγινε το 2-0. Στο 91’ η κεφαλιά του Ναδάλες πέρασε άουτ.

Σοβαρή υποψηφιότητα της Ξάνθης για την φιλοξενία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Μετά την δραματική πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αναβιώνει και μάλιστα έντονα το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στην Ξάνθη και στο Φίλιππος Αμοιρίδης ο φετινός τελικός, στον οποίο οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πέρυσι έπαιξε δυνατά το σενάριο, ιδίως μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του τετραεθνούς φιλικού τουρνουά το καλοκαίρι του 2015, παραμονές του τότε Ευρωμπάσκετ. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι η Ξάνθη πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και αξίζει να της δοθεί ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ή να ξαναέρθει η Εθνική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ThrakiSports.gr

Καταιγίδες και χιόνια από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Με νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι πολλές περιοχές της χώρας. Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στα βόρεια πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές.

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ένταση των φαινομένων από τη νύχτα.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Από το βράδυ νεφώσεις και τη νύχτα τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από αργά τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 6 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών η σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν πρόσκαιρα νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με βαθμιαία ενίσχυση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και αργά τη νύχτα στα ανατολικά και νότια σε νότιους νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα νέα για τον καιρό στο weather.gr

Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Ένας επιθετικός τύπος της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται σε 55 μονάδες παραγωγής πουλερικών στη γειτονική Βουλγαρία, αναγκάζοντας τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ν' ανακοινώσουν τη σφαγή τουλάχιστον 430.000 πουλερικών από τον αρχικό εντοπισμό της επιδημίας, στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργό Γεωργίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα.

Στη Βουλγαρία, έχουν επίσης καταγραφεί τέσσερα περιστατικά μόλυνσης από τη γρίπη των πτηνών σε άγριες πάπιες από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ στη γειτονική χώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας στις αγορές πουλερικών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο κυνήγι των θηραμάτων πτηνών.

Παράλληλα, έχουν δαπανηθεί 543.714 δολάρια για την σφαγή των μολυσμένων πτηνών προκειμένου να εμποδιστεί περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

Κοντονής: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Τι είπε για τους χειρισμούς στην περίπτωση του εξάχρονου παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη

Για σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης μίλησε ο Σταύρος Κοντονής ενώ δεσμεύτηκε για απόδοση δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται καμία υπόθεση να καθυστερήσει, ούτε βεβαίως, όταν βρεθεί μπροστά σε πρόσωπα ευρύτερα γνωστά, να μην ολοκληρωθεί η έρευνα. Όλες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν σε βάθος και οι εμπλεκόμενοι θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη του στην «Αυγή» της Κυριακής, αναφορικά και με την υπόθεση της Novartis.

Επισημαίνει ότι από τις έρευνες που γίνονται στην Αμερική προκύπτει μια πρακτική των πολυεθνικών εταιρειών να μεταχειρίζονται πλάγια μέσα για να αυξάνουν τα κέρδη τους και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας τα κέρδη αυτά αυξάνονταν σε μια περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης όταν μάλιστα μια μερίδα συμπολιτών μας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στο φάρμακο εξαιτίας της φτωχοποίησης της κοινωνίας. «Πρέπει λοιπόν να δοθούν απαντήσεις. Και θα δοθούν», υπογραμμίζει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει αποφασισμένος, παρά τους «διαλυμένους κατά κυριολεξία ελεγκτικούς μηχανισμούς» που κληρονόμησε η κυβέρνηση, να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι μεγάλες υποθέσεις οικονομικής φύσης (Siemens, λίστα Λαγκάρντ, οι λίστες Μπόργιανς κ.ά).

«Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα πράξουμε χωρίς καμία παρέκκλιση σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων που θα εκδοθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζει ο κ. Κοντονής ως προς την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών. Επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει τονίσει προς όλους, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. «Θα σεβαστούμε απολύτως τις αποφάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης», σημειώνει και προσθέτει ότι «θα προσπαθήσουμε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη ενεργοποιώντας ακόμη και τις διπλωματικές διαδικασίες». Παράλληλα, επικρίνει όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «άθλιες, ψευδείς και συκοφαντικές επιθέσεις».

Σχετικά με τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε για τους χειρισμούς στην περίπτωση του εξάχρονου παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη, αναφέρει ότι «σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα στο πλαίσιο του νόμου» και ότι «αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση ακραίας τερατολογίας και ψευδών τοποθετήσεων όσον αφορά τα πραγματικά γεγονότα». Σχολιάζει πως «αν φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι ένα παιδάκι εξήμισι ετών συνελήφθη, ανακρίνεται και κρατείται, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για κράτος δικαίου στην Ελλάδα» και τονίζει ότι «αντιθέτως αυτό το παιδί από την πρώτη στιγμή έτυχε της μέριμνας που έπρεπε, ετέθη υπό την προστασία της εισαγγελέως ανηλίκων και φιλοξενήθηκε σε μια κατάλληλη κρατική δομή για να γίνουν όλες οι εξετάσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν».
newsbeast.gr

Έβρος: Μετέφερε παράνομα 11 μετανάστες με Ι.Χ.

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 24χρονος υπήκοος FYROM κατηγορούμενος για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη την Παρασκευή (13-1-2017) το βράδυ, στα Δίκελλα Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM , κατηγορούμενος για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμων μεταναστών. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρρονο, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στην περιοχή και επιχείρησε να παραλάβει τους έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες και να τους προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.

Η σχετική δικογραφία για το δράστη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της αντίστασης και απείθειας, καθόσον αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη του επιχείρησε να διαφύγει, ενώ κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να μην συλληφθεί.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Έβρος: Προσπάθησαν να κλέψουν επιχείρηση αλλά τους έπιασε ο... συναγερμός

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Συνελήφθησαν 2 άτομα κατηγορούμενα για απόπειρα διάρρηξης επιχείρησης

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (13-1-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Μάκρης Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν επιχείρηση της περιοχής, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού που διέθετε η επιχείρηση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου πραγματοποίησαν έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Τηλεφωνική απάτη στη Θάσο - Άρπαξε 100 ευρώ προσποιούμενος υπάλληλο

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 43χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, απάτη σε βάρος επιχείρησης στη Θάσο, που διαπράχθηκε την 18-8-2016.

Στα πλαίσια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 43χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα προέκυψε ότι ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας, τηλεφώνησε στην επιχείρηση και προφασιζόμενος βλάβη στην υπηρεσία έκδοσης προπληρωμένων καρτών, κατάφερε να εξαπατήσει την προσωρινά υπεύθυνη, πείθοντάς την να εκτυπώσει δύο προπληρωμένες κάρτες των 100 ευρώ και να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς από αυτές.

Ακολούθως, ο 43χρονος έδωσε στην υπεύθυνη δύο κωδικούς προκειμένου να ακυρωθούν οι κάρτες από την εταιρεία, το οποίο όμως δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ενώ σε επικοινωνία που είχε η παθούσα με την εταιρεία διαπιστώθηκε ότι οι κάστες είχαν ήδη εξαργυρωθεί.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Τις έρευνες ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Μυτιλήνης - Ιδιαίτερα αισθητός και στη Θράκη

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο Τσανάκαλε και μόλις 59 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θράκη.


Ακολούθησε και δεύτερος
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6.03 τα ξημερώματα της Κυριακής στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα 62 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.


Έπαθε και έμαθε ο Μπουτάρης – Τόνους αλάτι προμηθεύεται από το Πόρτο Λάγος

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Το πάθημα έγινε μάθημα όπως φαίνεται για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μπουτάρη... 

Όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η σημερινή ThessNews, αποστολή του δήμου με φορτηγά πήγαν στο Πόρτο Λάγος να γεμίσουν... αλάτι. 

Εντελώς ξαφνικά, αλλά όπως φαίνεται οργανωμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε αποστολή με κονβόι φορτηγών στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης, προκειμένου να φορτώσουν αλάτι, μετά από συμφωνία που πέτυχε με τις «Ελληνικές Αλυκές». 

Ο ακροατής του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και αναγνώστης της ThessNews, Κώστας Νικηφόρου, εντόπισε στις Αλυκές τα φορτηγά του Δήμου Θεσσαλονίκης και έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: 
Η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο, που ζήτησε να μάθει εάν υπάρχουν αποθέματα αλατιού, σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας (φημολογείται ότι ξαναρχίζει από Τετάρτη), πήρε αρνητική απάντηση και αμέσως έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν τρόπο να έρθει αλάτι στην πόλη και στις αποθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα ξημερώματα, λοιπόν, έξι φορτηγά έφυγαν από την πόλη και κατευθύνθηκαν στο Πόρτο Λάγος, όπου ο αναγνώστης μας τα εντόπισε γύρω στις 12 το μεσημέρι να φορτώνουν αλάτι και αμέσως μετά ξεκίνησαν για τον δρόμο της επιστροφής. Σ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει νέα αποστολή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έρθουν κι άλλοι τόνοι αλατιού, για να μη δημιουργηθεί δεύτερη φορά το μπάχαλο της προηγούμενης εβδομάδας, και υπάρχει συμφωνία με τις «Ελληνικές Αλυκές» για πολλούς τόνους αλατιού, προκειμένου να είναι πανέτοιμος ο μηχανισμός σε άλλη παρόμοια περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης.


Πηγή: thessnews.gr

Και στην Ξάνθη κάνει «κουμάντο» ο Ερντογάν – Εκτός τάξης καθηγητής, λόγω του... Γκιουλέν

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Η κόντρα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει προκαλέσει στην Τουρκία κύμα διώξεων γκιουλενιστών, έφθασε μέχρι την Ξάνθη. Σε ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης καθηγητής έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, επειδή φέρεται να είναι συμπαθών του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ειδικότερα, το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένα από τα δύο σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το δεύτερο στην Κομοτηνή), τα οποία η Ελλάδα δημιούργησε αν και δεν προκύπτει σχετική υποχρέωση από τη Συνθήκη της Λωζάννης και στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται κατά 50% στα τουρκικά και κατά 50% στα ελληνικά (σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε το 1968). Υποχρεωτικά, ο διευθυντής τους είναι μουσουλμάνος και ο υποδιευθυντής τους χριστιανός – και οι δύο, βέβαια, είναι Ελληνες πολίτες.


Ιστορικά, τα δύο αυτά σχολεία έχουν τύχει ιδιαίτερης προσοχής από τους κεμαλιστές στην Τουρκία, καθώς θεωρήθηκαν φορείς μεταλαμπάδευσης των κεμαλικών αρχών στην ελληνική Θράκη. Χαρακτηριστικά, έως και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 απαγόρευαν, ουσιαστικά, στις μαθήτριες να φορούν μαντίλα. Η ισχυροποίηση του πολιτικού ισλάμ στην Τουρκία είχε αποτέλεσμα να αρχίσουν να εμφανίζονται μαντίλες και στα δύο μειονοτικά γυμνάσια-λύκεια. Οι περισσότεροι απόφοιτοί τους συνεχίζουν τις σπουδές σε ΑΕΙ της Τουρκίας, πολλές φορές με υποτροφίες ιδρυμάτων που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος.

Το θέμα με τον εκπαιδευτικό, ο οποίος εργάζεται στο σχολείο της Ξάνθης και διδάσκει μαθηματικά, ανέκυψε στις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Από τότε, παρανόμως, ο εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός τάξης, παρότι ο νόμος 4415/2016 προβλέπει ότι οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση συμβουλίου δεν υπάρχει, όπως έχει αναφέρει και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και εύλογα, λόγος απόλυσης με αιτιολογία τη θρησκευτική πίστη δεν υφίσταται. Μάλιστα, να τονιστεί ότι το να είναι κάποιος μουσουλμάνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθεί στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο. Από την άλλη, κύκλοι στην Ξάνθη επιχειρούν να δικαιολογήσουν την απόφαση της απόλυσης, λέγοντας ότι υπήρξαν εναντίον του αντιδράσεις γονέων.

Εντύπωση, επίσης, έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η σιωπή των μουσουλμάνων βουλευτών (και δη της συμπολίτευσης), οι οποίοι δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη δίωξη που υφίσταται ο καθηγητής, καθώς εθεωρείτο ότι η προφανής καταπάτηση του δικαιώματός του στη θρησκευτική ελευθερία αλλά και στην προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, θα τους κινητοποιούσε. Κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας χθες στην «Κ», αναδείκνυαν και τις ευρύτερες πτυχές του θέματος, που αφορούν τον ρόλο των τουρκικών αρχών στη λειτουργία των δύο αυτών σχολείων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

"Ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα" - Συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους άπορους της Ξάνθης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΑΤΡΑΧΟΙ διοργανώνει για 2η φορά την δράση Αλληλεγγύης "ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα " , με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση της Ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης Ξάνθης και του κοινωνικού παντοπωλείου Ξάνθης , που στηρίζει πάνω απο 150 οικογένειες στην πόλη μας!

Η δράση αυτή ξεκινάει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και έχει διάρκεια μία βδομάδα εως και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 .

Στη δράση αυτή των Βατράχων συμμετέχουν και οι παρακάτω σύλλογοι : 
1. Πολιτιστικός Σύλλογος "Ανεπρόκοποι"
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα" 
3. Πολιτιστικός Σύλλογος "Neolaira"
4. Πολιτιστικός Σύλλογος "Απαράδεκτοι"
5. Σωματείο Εργαζομένων Πλαστικών Θράκης 
6. Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης 
7. Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης 
8. 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης 
9. Μοτοσυκλετικός Όμιλος Ξάνθης "πολυμήχανοι"
10. Eestec LC Xanthι
11. Θεατρική ομάδα '''Εντιμοι Απατεώνες''

Βοηθήστε όλοι μαζί να γεμίσουμε το " σάκο " του Άϊ Βασίλη με τρόφιμα μακράς διάρκειας , όπως : αλεύρι, μακαρόνια, όσπρια, γάλα , ρύζι κα. 

Το σάκο του Άϊ Βασίλη θα βρείτε στα παρακάτω σημεία : 
1. Αερικό cafe/raki (Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη) 
2. Desire cafe/bar (Πεζόδρομος Εθνικής Τράπεζας)
3. Happy Living cafe/bar (Β. Σοφίας 1α)
4. Σιδεράδικο cafe/bar (Κονίτσης 32)
5. Καθοδόν cafe/bar (Βασ. Κωνσταντίνου 37)
6. Factory art cafe (Βουλγαροκτόνου 35)
7. Μεράκι cafe/bar (Βασιλέως Κωνσταντίνου 79)
8. Nostos cafe/bar (Μαλετσίδου 5)
9. Ντίλι Ντίλι ντισκοκαφενείο (Πυγμαλίωνος Χρηστίδη 2)
10. Φίλοιστρον cafe/bar (Σμηναγού Μητράκη 29) 
11. Κέντρο Ξένων Γλωσσών Πετμεζά (Μεσολογγίου 15)
12. Κυλικείο Προκάτ ( πανεπιστήμειο )
13. Λέσχη φοιτητικών Εστιών Κιμμερίων
14. Κτήριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικων & Μηχανικων Υπολογιστων
15. Μάρκετ Δουκίδης - Φθηνή αγορά (Μπρωκούμη & 12 Αποστόλων γωνία)
16. Πλαστικά Θράκης (Μαγικό ) 
17. Senso di metalo (28ης Οκτωβρίου 13)
18. Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης (Αντίκα 7, Παλιά Πόλη)
19. Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ (Δημάρχου Φ.Αμοιρίδη & Μαυρομιχάλη Γωνία)
20. Αποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος)
21. Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης (Εμπορικό Κέντρο Cosmos Center)
22. Ιδιωτικά σχολεία Άξιον 
23. Μπόγλου fresh & easy market (Εύμοιρο Ξάνθης)
24. Φροντιστήριο "Εξάντας" (4ης Οκτωμβρίου)
25. Σχολή χορού "Step Up" (Βασ.Σοφίας 5)
26. Μουσικό εργαστήρι "Άγγελου Μουρβάτη" (Ανατολικής Θράκης 8)
27. Φροντιστήριο ξένων γλωσσών "Elephant" (Χατζησταύρου 3 & Ανατολικής Θράκης)
28. Μελετητήριο παιδιών δημοτικού "Μετάγνωση" (Ανδρέου Δημητρίου 33-39)
29. 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης (
30. Ανατολικά του Νέστου (Βελισαρίου 26)
31. Μοτοσυκλετικός Όμιλος Ξάνθης "Πολυμήχανοι" (Λευκίπου 3)
32. Αιθουσα ''ΑΡΙΩΝ'' (Κολυμβητήριο Ξάνθης)
33. La peluqera – Κομμωτήριο (Βενιζέλου Ελευθεριου 31)
34. Carrosse De Beaute (Πεζόδρομος Ισιδώρου 7)


Ανυπολόγιστη καταστροφή - Δέκα τόνοι ψάρια γόνος νεκρά λόγω παγετού στη Βιστωνίδα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Τεράστια είναι η ζημιά που προκλήθηκε από τον παγετό για τα 52 μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Άγιος Νικόλαος» στην Ξάνθη. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου πάγωσαν περίπου δέκα τόνοι ψάρια-γόνος, , καθώς το θερμόμετρο το προηγούμενο βράδυ έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου όπως περίγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Γκίλης.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Άγιος Νικόλαος» στην Ξάνθη ο Γιώργος Γκίλης, εξηγεί ότι τα νεκρά ψάρια που βρήκαν στην επιφάνεια ήταν περίπου ένας τόνος, αλλά θα βγαίνουν διαρκώς από τον πάτο της θάλασσας. Τονίζει ότι οι δέκα τόνοι γόνοι μεταφράζονται σε τουλάχιστον είκοσι τόνους εμπορεύσιμων ψαριών πρώτης ποιότητας, για να εξηγήσει το μέγεθος της καταστροφής. Αυτή η καταγραφή είναι για το σημείο που είναι στην θάλασσα δεν έχουμε εικόνα τη ζημιά στα ψαριά που βρίσκονται στη πλευρά της λίμνης που είναι παγωμένη. Στο ίδιο σημείο, βέβαια, έφτασαν πριν από τους ανθρώπους οι κορμοράνοι και οι αργυροπελεκάνοι αναζητώντας τροφή και έτσι αναγκαστήκαμε αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει η ζωή να κόψουμε τα δίκτυα για να μην σκοτώνονται τουλάχιστον τα πουλιά που αναζητούν τροφή.

Ο Γιώργος Γκίλης τόνισε ότι παρότι δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αποζημιώσεων με τον υπαρκτό νόμο αισιοδοξούν όμως ότι θα βρεθεί μια λύση μιας μικρής αποζημίωσης για να διορθώσουν τα δίκτυα και κυρίως για να κρατήσουν τα μελή στον συνεταιρισμό .

Στην περιοχή βρέθηκαν την Τετάρτη εκπρόσωποι από το τμήμα Π.Σ.Ε.Α. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Ε.Λ.Γ.Α. και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, καθώς επίσης και ο επόπτης Αλιείας.

Να σημειωθεί ότι η τσιπούρα και το λαυράκι είναι ευαίσθητα ψάρια στο κρύο και οριακά αντέχουν σε θερμοκρασίες που φλερτάρουν με το μηδέν.

Τελευταία παράταση συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο σε Ξάνθη και Άβδηρα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Παρατείνεται – για τελευταία φορά – η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας των κατοίκων εσωτερικού έως την 23η Φεβρουαρίου 2017, στους Καλλικρατικούς Δήμους Αβδήρων και Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στους Καλλικρατικούς Δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση του ΔΣ της εταιρίας ΕΚΧΑ ΑΕ (717/4/5-1-2017). Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης την 23η Φεβρουαρίου 2017.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Επισημαίνουμε στους πολίτες ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική βάσει νόμου άλλως επέρχονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης, δηλ. έως την 13η Ιανουαρίου 2017, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΓΕΝΙΣΕΑΣ, ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ, ΜΑΓΙΚΟΥ, ΠΗΓΑΔΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Γ. Σταύρου 7-15, ΤΚ 67100, Ξάνθη, τηλ. 2541021505

Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: ΕΥΜΟΙΡΟΥ, ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Γ. Σταύρου 7-15, ΤΚ 67100, Ξάνθη, τηλ. 2541021505
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 08:00-16:00 & κάθε Τετάρτη  08:00-20:00

Η Παναγία Καλαμού στην Ξάνθη μετατράπηκε σε χιονοδρομικό κέντρο - Δείτε μοναδικά βίντεο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Σε ένα υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο μετατράπηκε η περιοχή κοντά στο μοναστήρια της Παναγίας της Καλαμούς, τις τελευταίες ημέρες λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έπληξε την Ξάνθη. 

Οι λάτρεις του χιονιού δεν θα μπορούσαν φυσικά να αφήσουν ανεκμετάλλευτο το ιδανικό σκηνικό που δημιουργήθηκε και όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, αξιοποίησαν το χιόνι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Υλικό: Fly Hi Σύλλογος Extreme Sports  Θράκης

Αγγελία: Πωλούνται οθόνες iphone

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
Πωλουνται οθονες iphone παντως τυπου καθως και κασες 
τηλ. 6989398767 
Γιωργος


Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Το ωράριο λειτουργίας

Η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων φτάνει στο τέλος της με τους εμπόρους να κάνουν ταμείο για την κίνηση αυτών των ημέρων. Μέχρι στιγμής η κίνηση χαρακτηρίζεται υποτονική από τους καταστηματάρχες, κλίμα στο οποίο συνέβαλε και ο κακός καιρός. Έτσι ευελπιστούν ότι τις επόμενες ημέρες να «ρεφάρουν» και να μπουν χρήματα στα ταμεία τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα θα είναι  ανοιχτά αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων (15 Ιανουαρίου), οι καταστηματάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που ξεκίνησαν στις 9 Ιανουαρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2016.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο. Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 «σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

Ύφεση των καιρικών φαινομένων στον Έβρο, ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση περί αντιολισθητικών αλυσίδων

Κανονικά θα κινούνται από σήμερα τα οχήματα στο επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και των βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, την άρση των απαγορευτικών μέτρων υπαγορεύει το γεγονός ότι «εξέλειπαν (στο σύνολό τους)» από σήμερα το πρωί οι λόγοι για τους οποίους είχαν ληφθεί.

Η παύση των χιονοπτώσεων, η ηλιοφάνεια και η έστω και κατά λίγες μονάδες άνοδος της θερμοκρασίας που συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό στον Έβρο, έρχονται να δικαιώσουν την αισιοδοξία που εξέφρασε χθες, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, περί ύφεσης των καιρικών φαινομένων. Το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τα πάντα, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού και ειδικότερα στην περιφέρεια Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, στη Σαμοθράκη, αλλά και νοτιότερα στο Σουφλί, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες διάνοιξης τμημάτων της επαρχιακής οδού, προκειμένου να μη μείνουν αποκλεισμένα χωριά του ορεινού όγκου. Ωστόσο, η κατάσταση αξιολογείται ως διαχειρίσιμη καθώς από τη μάχη για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων σε εξέλιξη των προηγούμενων ημερών από σήμερα ο μηχανισμός των δήμων και της Π.Ε. θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των προβλημάτων, που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.

Σημειώνεται πως για τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο του νομού εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση περί αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνονται και οι μετακινήσεις των πεζών, δεδομένου ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και οι δρόμοι του συνόλου των κατοικημένων περιοχών, χωριών και πόλεων εξακολουθούν να καλύπτονται από χιόνι.

Με θαλασσινό νερό δίνουν τη μάχη με τον πάγο στην Καβάλα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Οι προσπάθειες εστιάζονται στη διάνοιξη των οδικών αρτηριών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Σε ύφεση βρίσκονται από χθες τα μεσάνυχτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία.

Πλέον όλες οι προσπάθειες των συνεργείων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζονται στη διάνοιξη των οδικών αρτηριών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στην αντιμετώπιση του έντονου παγετού που παρουσιάζεται σε πολλές περιοχές με τη ρίψη αλατιού ή θαλασσινού νερού.

Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τόσο στην Καβάλα όσο και στη Δράμα, με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων, ενώ κλειστό παραμένει και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περισσότερους από 200 τόνους αλατιού έχουν ρίξει τα δυο τελευταία 24ωρα τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έχει άρει όλες τις αποφάσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολύ μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ωστόσο η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται ακόμη απαραίτητη, λόγω του πάγου που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους.

Στην πόλη της Δράμας δεν λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Δράμας, δεν θα γίνει και η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα.

Επίσης, με απόφαση του Δασαρχείου Δράμας, απαγορεύεται το κυνήγι όλων θηραμάτων (τριχωτών και πτερωτών) στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου μέχρι νεωτέρας, λόγω των ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στις περιοχές των ορεινών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, καθώς η διαδικασία του εκχιονισμού γίνεται με αργούς ρυθμούς και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.
newsbeast.gr

Ερντογάν: Τρομοκράτες “ρίχνουν” την τουρκική λίρα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέδωσε σήμερα την ιλιγγιώδη πτώση της τουρκικής λίρας σε παρεμβάσεις στις αγορές από στοιχεία, τα οποία χαρακτήρισε «τρομοκράτες» που έχουν στόχο να εξασθενήσουν την οικονομία της χώρας του...

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ' έναν τρομοκράτη που χρησιμοποιεί ως όπλο μια βόμβα και έναν τρομοκράτη που χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του το δολάριο, το ευρώ και τα επιτόκια», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιον αιρετών τοπικών αξιωματούχων στην Άγκυρα.

«Ο στόχος είναι να γονατίσουν την Τουρκία και χρησιμοποιούν τα επιτόκια σαν όπλο για να το επιτύχουν», πρόσθεσε.

Η τουρκική λίρα έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 7% από την αρχή της χρονιάς, με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα και μια σειρά φονικών επιθέσεων.

Η πτώση της ισοτιμίας της επιταχύνθηκε από τη Δευτέρα που το κοινοβούλιο άρχισε να εξετάζει το σχέδιο της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία ενισχύει τις εξουσίες του Ερντογάν και καθιστά νευρικές τις αγορές.

Οι οικονομολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η πτώση αυτή θα συνεχιστεί, δεδομένης της αβεβαιότητας όσον αφορά την ασφάλεια --με τις διάφορες επιθέσεις που συνδέονται με την κουρδική εξέγερση και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος-- και την πολιτική σταθερότητα, καθώς πλησιάζει η πιθανή μετάβαση της χώρας σ' ένα προεδρικό σύστημα.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα επιχείρησε την Τρίτη να συγκρατήσει την πτώση του νομίσματός της με μια ένεση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όμως το μέτρο δεν είχε την επιτυχία στην οποία υπολόγιζε η κεντρική τράπεζα και οι οικονομολόγοι το χαρακτήρισαν ανεπαρκές.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μετά το χιόνι ήρθε ο ήλιος στην Ξάνθη - Προσοχή στους δρόμους κυρίως στο ορεινό δίκτυο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Με την πυκνή και ακατάπαυστη χιονόπτωση που έπληξε την Ξάνθη την Τετάρτη, έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος με την κακοκαιρία να υποχωρεί αισθητά την Πέμπτη. 

Ωστόσο οι Δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης αποφάσισαν το καθολικό κλείσιμο των σχολείων της περιοχής και για την Παρασκευή, προφανώς για καθαρά προληπτικούς λόγους μιας και τα χιόνια άρχισαν ήδη από το πρωί της Πέμπτης να λιώνουν. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και έτσι αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων. 

Οι δρόμοι μέσα στην πόλη παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται απρόσκοπτα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στο επαρχιακό δίκτυο προς τον κάμπο. 

Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης είναι ανοιχτοί οι κεντρική δρόμοι και στην περιοχή Σταυρούπολης αλλά και προς τον Δήμο Μύκης και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο και η Πολιτική Προστασία ΑΜ-Θ και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης συνιστούν την χρήση αντιολισθηρών αλυσίδων από το πρώτο χιλιόμετρο δηλαδή αμέσως μετά την έξοδο από την Ξάνθη και όσοι μετακινηθούν προς την ορεινή περιοχή οπωσδήποτε να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους για χρήση οπού χρειαστεί, όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Κομοτηνής

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής της Ξάνθης τελευταίες μέρες και ήδη ο Δήμαρχος της Μύκης ο Τζεμήλ Κάπζα τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει το άνοιγμα των δρόμων προς της απομακρυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ξάνθη και την Παρασκευή

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή τα σχολεία στην Ξάνθη όπως αποφάσισαν οι κατά τόπους Δήμαρχοι, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 

Πιο συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης αποφάσισε την απόφαση για λειτουργία ή μη των σχολείων να την λάβουν οι κατά τόπους Δήμοι. Ακολούθως οι Δήμοι Μύκης και Αβδήρων αποφάσισαν λόγω του χιονιού αλλά και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών τη μη λειτουργία των σχολείων για την Παρασκεύη. Από την πλευρά του ο Δήμος Τοπείρου  είχε αποφασίσει περί μη λειτουργίας των σχολείων από την Τετάρτη. 

Ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε τη μη λειτουργία των σχολείων, ενώ όπως ανακοινώθηκε ΚΑΠΗ και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και την Παρασκεύη. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τη Δευτέρα. 

Απεβίωσε 22χρονη φοιτήτρια από την Κομοτηνή

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης 

Η κηδεία της 22χρονης Μερβέ πραγματοποιείται σήμερα στην Κομοτηνή. Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της, ενώ νοσηλεύονταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για θέμα υγείας. 

Η νεαρή κοπέλα υπήρξε μαθήτρια στο μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο Κομοτηνής και πλέον φοιτούσε σε πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης. 
xronos.gr

Snowboard στο Λιμνίο της Ξάνθης - Μια χιονόμπαλα γίγας στην Κεντρική Πλατεία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Φαίνεται πως οι ξανθιώτες αποφάσισαν να απολαύσουν για τα καλά το πυκνό χιόνι που έκανε την εμφάνισή του στην πόλη, την Τετάρτη, καθώς σκαρφίστηκαν διάφορους τρόπους για να διασκεδάσουν μέσα στο λευκό σκηνικό που δημιουργήθηκε στην Ξάνθη. 

Μετά την ομάδα των τολμηρών που μετέτρεψαν σε χιονοτσουλήθρα την μεγάλη ανηφόρα επί της οδού Βουλγαροκτόνου, κάποιοι άλλοι ξανθιώτες επέλεξαν να κάνουν snowboard στο Λιμνίο. 

Την ίδια στιγμή στην κεντρική πλατεία της πόλης εμφανίστηκε μια τεράστια χιονόμπαλα, με την οποία αρκετοί περαστικοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν και να παίξουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασαν μύτη οι χιονάνθρωποι στην Ξάνθη - Χιονοτσουλήθρα στη μεγάλη ανηφόρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις η Έλενα Αρτενιαν από την Ξάνθη και συνεχίζει στο The Voice

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Στην επόμενη φάση του μουσικού τηλεοπτικού παιχνιδιού The Voice of Greece, που προβάλλεται από τον ΣΚΑΙ, πέρασε η εκπληκτική Έλενα Αρτενιάν από την Ξάνθη. 


Η νεαρή τραγουδίστρια που είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία της στην πρώτη φάση του παιχνιδιού κοινό και κριτική επιτροπή, βρέθηκε στη φάση των Battles την Κυριακή το βράδυ. Ο Σάκης Ρουβάς, στην ομάδα του οποίου έχει ενταχθεί η νεαρή Έλενα, επέλεξε να κρατήσει στο παιχνίδι την ίδια ενώ στο τηλεοπτικό πλατό και στο πλευρά της Έλενας βρέθηκε για ακόμη μια φορά η μητέρα της. 

Έσκασαν μύτη οι χιονάνθρωποι στην Ξάνθη - Χιονοτσουλήθρα στη μεγάλη ανηφόρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Την ευκαιρία να απολαύσουν το χιόνι δεν έχασαν δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη, που βλέποντας την πυκνή χιονόπτωση να κάνει την εμφάνισή της από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ξεχύθηκαν στους δρόμους για χιονοπόλεμο. 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να βρεθούν στην κεντρική πλατεία και να παίξουν μέσα στο χιόνι, ενώ τόσο στην πλατεία όσο και σε δεκάδες γειτονιές της Ξάνθης έκαναν την εμφάνισή τους χιονάνθρωποι. 

Στις πιο αξιοσημείωτες ωστόσο επιλογές διασκέδασης καταγράφεται η απόφαση ορισμένων να μετατρέψουν τη μεγάλη ανηφόρα επί της οδού Βουλγαροκτόνου σε χιονοτσουλήθρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Snowboard στο Λιμνίο της Ξάνθης - Μια χιονόμπαλα γίγας στην Κεντρική Πλατεία (+ΒΙΝΤΕΟ)