Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Δημόσιο: Προσλήψεις συμβασιούχων για 18 μήνες – Τα προσόντα και τα κριτήρια

Κοινοποίηση

Οι προσλήψεις μόνιμου και μη προσωπικού στο Δημόσιο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και τα προσόντα για τις προσλήψεις προσωπικού ΥΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 18 μηνών) για κάλυψη παροδικών αναγκών καθαριότητας στο Δημόσιο.
Οι προσλήψεις θα γίνουν σε υπηρεσίες των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων και των ανεξάρτητων Αρχών.
Οι υποψήφιοι, για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες με βάση τα εξής κριτήρια:
1. Χρόνος ανεργίας
Χρόνος ανεργίας: Είκοσι πέντε (25) μονάδες ανά μήνα ανεργίας, από 4 μήνες με ανώτατο όριο τους δώδεκα μήνες.
2. Αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας
α) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο πολύτεκνου υποψηφίου,
β) πενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.
3. Αριθμός τέκνων τρίτεκνης οικογένειας
α) Σαράντα (40) μονάδες για κάθε τέκνο τρίτεκνου υποψηφίου,
β) σαράντα (40) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψήφιους που έχουν την ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας.
4. Αριθμός ανήλικων τέκνων
Τριάντα (30) μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο για όσους έχουν έως δύο τέκνα.
5. Μονογονεϊκές οικογένειες
α) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο, προκειμένου για υποψήφιο που έχει την ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας.
β) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.
6. Εμπειρία
Δέκα (10) μονάδες ανά μήνα για τους πρώτους τριάντα έξι (36)μήνες εμπειρία και επτά (7) μονάδες ανά μήνα για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους εβδομήντα δύο (72) μήνες. Στην περίπτωση που η εμπειρία έχει αποκτηθεί στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, οι πρώτοι τριάντα έξι (36)μήνες βαθμολογούνται με είκοσι (20) μονάδες ανά μήνα.
7. Εντοπιότητα
Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που  συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων των νομών ή των νησιών ή των παραμεθορίων περιοχών που προβλέπονται στην περίπτωση ιδ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 17, καθώς και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, εφόσον όλοι οι ανωτέρω επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιών του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 και της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 στον αντίστοιχο νομό ή νησί ή παραμεθόριο περιοχή ή δήμο.
Η προκήρυξη εκδίδεται από τον οικείο φορέα, η οποία εγκρίνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.
Πηγή: e-poli
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα